Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Meral Akşener'in Her Aşamada Yanında Oldum ama...

İşadamı Yıldırım Alpay,İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Meral Akşener'in Her Aşamada Yanında Oldum ama...

Gündem   A+a-

 Adı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i desteklemesiyle siyaset arenasında bir anda öne çıkan işadamı Yıldırım Alpay,İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Parti içindeki olumsuzlukları anlatan Alpay, sohbet sırasında oldukça ağır cümleler kurdu. 
Akşener’i uzun süredir desteklediğini, her aşamada yanında olduğunu ifade eden Yıldırım Alpay, şöyle konuştu:
“Meral Akşener Hanımefendi’nin MHP’den ihraç edilmesinden öncesinden başlayarak geçirdiği tüm süreçlerde yanında oldum. MHP’den ihraç edilmesinin ardından yeni bir parti kurulması gerektiğinde de yanındaydım. Maddi-Manevi her türlü desteği verdim. Ama gelgelelim ki bugün Meral Hanım’ı desteklemediği halde pekçok yeni kişinin il ve ilçe başkanı olduğunu görüyoruz. Benim ilçe başkanlığımı beni tanıyan herkes garanti görüyordu ama maalesef uzak tutulduk.Büyük bir ailem ve çevrem var. Beni her şekilde destekliyorlardı. Ben İskenderun çocuğuyum. Şu anda atanan kişi Karadeniz Ereğli’den gelip yerleşen biri. Kimse tanımıyor. Neden memleket çocuğuna bu görevi vermiyorlar anlaşılır gibi değil. Seçilmesinin bir nedeninin de maddi olduğu söyleniyor.”
Yıldırım Alpay,” atamalardan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın mı sorumlu” şeklindeki bir soruya da, şu cevabı verdi:”
“Evet, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tüm atamalardan sorumlu kişi. Teşkilatlandırma görevi onun üzerinde.Bize göre parti içinde parti kurmaya çalışıyor. Kendi önünü açmak istiyor.Örneğin bu yapı içinde olmayan Sinan Ogan’ı destekleyen, Hatay’a getiren bir kişiyi, il başkanı yaptı.Şu anda bakıyoruz, 15 ilçede 1 tane ülkücü var.15 ilçe başkanı da Meral Hanım’ın başladığı günden bugüne kadar hiçbir aşamada yanında olmayan yeni yüzler. “
Alpay, “bazı davaları olduğu için kendisine görev verilmediği iddia ediliyor” şeklindeki soruya da, “şu anda bir davamız yok. Olsa dahi davanız Yargıtay’dan onaylanana kadar suçlu değilsiniz. Bana İskenderun’da  teşkilatlandırma görevi verilmemesinin nedeni, milletvekili olması için birilerini ön plana çıkarmamam, memleket sevdalısı olmam ve partimin çizgisinden şaşmamam. Ben böyle düşünüyorum.”
Seçilen yönetim kurullarına Mehmet Dönen’in de Bekir Altan’ın da karıştığı iddia ediliyor ‘’ diyen Alpay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm işleri yapan Koray Aydın teşkilatçı biri. Parti içinde yeni bir parti kuruyor ve önümüzdeki dönem önünü açıyor. Koray Aydın’ın hedefi başka.”
İYİ Parti İdare Kurulu üyesi olan eski Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’in  tutumunun ne olduğu şeklindeki bir soruya da, “Müdahil olup olmadığını bilmiyorum. Müdahil olsa da dinletememiş olabilir” dedi. 
Bundan sonra ne yapacağını da anlatan Alpay, “kenarda durup gelişmeleri izleyeceğim. Neler olacağına bakacağım.Buna göre bir tavır belirleyeceğim” şeklinde cevap verdi.
Kendisinin parti kuruluşundan itibaren büyük bir emek harcadığını da söyleyen Yıldırım Alpay, “bugüne kadar harcadığımız büyük emeklere saygı gösterilmesini beklerdik. Tüm söylediğim bu sözleri Meral Akşener Hanımefendi’nin yüzüne de söyledim.Şu an’a kadar bir gelişme olmadı. Kilis, Mersin gibi bazı yerlerde de aynı olaylarla karşılaşıyoruz.”
İGC Başkanı Veysel Cıncık, ziyareti ve herşeyi açıklıkla konuşması nedeniyle Yıldırım Alpay’a teşekkür ederek, başarılar diledi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş