Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Aynı Toprağın Çocukları Belgeselde Buluştu

HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş,Aynı Toprağın Çocukları adlı belgesel filmin galasına katıldı.

Aynı Toprağın Çocukları Belgeselde BuluştuWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın tarihi, kültürel ve sosyal güzelliklerinin tanıtıldığı Aynı Toprağın Çocukları adlı belgesel filmin galasına katıldı.
21 Aralık Perşembe günü Antakya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Başkan Savaş’ın yanı sora HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HATAY’IN GÜZELLİKLERİ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda yaklaşık 5 buçuk ayda çekilen belgesel, Erzin’den Yayladağı’na, Arsuz’dan Dörtyol’a kadar kentin tüm bakir kalan güzelliklerini gözler önüne serdi.
Gösterim öncesi filmin hazırlık aşaması ve çekimleri ile ilgili düşüncelerini paylaşan Yapımcı ve Yönetmen Talat Ersoy, filmin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 
Belgesel film ile birlikte 120 gönüllü ile birlikte hazırlanan Hatay’dan Dünyaya Türkiye İçin Çal isimli şarkı da konuklarla buluştu.

“BİRBİRİMİZE SEVGİ VE GÜZELLİKLE BAĞLANMAYA DEVAM ETMELİYİZ”

Hem film hem de şarkı ile ilgili düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Lütfü Savaş, filmin yapım aşamasının zorlu da olsa güzel noktalandığını belirtti. Ayrıca kentin zor zamanlardan geçerken böylesine etkinliklerle moral ve motivasyon sağladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Bu zor günlerde birbirimize sevgi ve güzellikle bağlanmaya devam etmeliyiz. 2021 yılında gerçekleştireceğimiz EXPO ve UNESCO tarafından Gastronomi Kenti seçilmemiz hepimiz için çok önemli. Bu iki organizasyonun altından başarı ile kalkacağımıza inancım tam. El ele vererek kentimizin hem ekonomisine hem de motivasyonuna katkı sağlayacak bu iki dev başarıya sahip çıkacağız. Tüm dinamiklerimizle beraber şehrimizin gelişimine katkı sunacak projelerin altına imza atmaya devam edeceğiz.” diyerek yapımlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Film, izleyenlerden tam not aldı. Kendi şehirlerinin güzelliklerine bir kez daha şahit olan Hataylılar, güzel bir akşam geçirerek salondan mutlu ayrıldı.
Filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Talat Ersoy, filmin ana sponsorluğunu üstlenen ve filme katkı sunan belediye başkanları ve STK temsilcilerine plaket verdi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile birlikte etkinlik sona erdi.
 
 
 
 
 
Aynı Toprağın Çocukları Belgeselde Buluştu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş