Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO ve KOSGEB'in Seminerine Yoğun İlgi

İTSO ve KOSGEB Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen KOBİ Tekno yatırım destek programı bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü

İTSO ve KOSGEB'in Seminerine Yoğun İlgi

Ekonomi   A+a-

 İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Stratejik ürün destek programı ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek  programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü.
İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik katılımcılara sine vizyon destekli olarak detaylı bilgiler verdiler.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;
“Bilindiği üzere KOSGEB; KOBİ vasıfları taşıyan işletmelere maddi destek sağlayan  oldukça önemli bir kurumumuzdur. Kuruluşundan bu yana, hizmetlerini en iyi şekilde sürdüren KOSGEB’in; KOBİ’lerin iş dünyasındaki etkinliğini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere birçok destek programı bulunmaktadır. Bugünkü toplantımızda ise, Stratejik Ürün Destek Programı ve KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı/ hakkında bilgiler verilecektir. KOBİ TEKNOYATIRIM - KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı; Araştırma-Geliştirme ve yenilik çalışmaları neticesinde ortaya çıkan yeni ürünlerin ticarileştirilmesi  ve ülke ekonomisine kazandırılması ayrıca ülkemizin teknolojik ürün ihracatının artırılması ile işletmeler tarafından yapılacak teknolojik ürün yatırımlarının desteklenmesi amacıyla oluşturulmuş bir destek programıdır. Bu destek programının yatırım projesi süresi 36 ay olup geri ödemeli veya geri ödemesiz destek üst limiti ise, 5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Stratejik Ürün Geliştirme Programı ise, yurtdışından ithal edilen ara ürünlerin, ülkemizdeki milli kaynaklarla üretilmesini desteklemek amacıyla oluşturulmuş olup, söz konusu program kapsamında,  işletme başına %70’lik bölümü geri ödemesiz olmak üzere, 5 milyon liraya kadar destek sağlanacağı ifade edilmektedir.” dedi. 
KOSGEB Hatay İl Müdürü  Hayrettin Çevik, Stratejik ürün Destek programı  ve KOBİ Tekno yatırımı Kobi Teknolojik Ürün  Yatırım Destek  programı ile ilgili bilgiler vererek, KOBİ Tekno yatırım destek programı, yatırım projesi sonrasında  verilen destekleri,  Makine Techizat  ve yazılım giderleri  desteği, personel giderleri, enerji giderleri hakkında bilgiler verdi. Çevik açıklamasında, ayrıca Yatırım için alınacak makine teçhizatlarının desteklerini de anlattı. KOBİ Tekno yatırımları hakkında da detaylı bilgiler veren KOSGEB İl Müdürü Çevik, “KOBİ Tekno yatırım destek programı kapsamında yatırım proje süresi 36 ay olup, kurul kararı ile 6 aya  kader ek süre verilebilir. Yatırım programı sonrası ise 12 ay desteklenir. Destek program kapsamında verilecek desteklerin üst limiti 5 milyon TL. dir.  Bakanlık Kalkınma planları ve yıllık programlarda belirlenen hedefler ile  stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda bölgesel, sektörel ve ölçeksel kriterler ile teknoloji düzeyleri ve özel hedef gruplarını dikkate alarak iki katını geçmemek üzere destek üst limitini arttırabilir” dedi.
KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay’da bilgilendirme toplantısında katılımcılara yatırım destek programı ile ilgili bilgiler vererek, yatırım yapmak isteyen müteşebbis girişimcilerin sorularını cevaplandırdı.  Bilgilendirme toplantısı sonrasında ise KOSGEB girişimcilik kurslarına katılanlara İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Muhasip üye Necat Özkaya tarafından Sertifikaları verildi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da günün anısına KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik’e kahve ve fincandan oluşan plaketi takdim etti.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Metin Karaçay ve KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik, İTSO Meclis üyeleri, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, girişimciler ve İTSO üyeleri katıldılar.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar