Skip Navigation Links

Dünya Arapça Günü Coşkuyla Kutlandı

18 Aralık Dünya Arapça Günü etkinliği Finnen (ozan) Nihat Çay’ın sunumuyla Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu’nda gerçekleşti.

Dünya Arapça Günü Coşkuyla Kutlandı

Yerel   A+a-

 17 Aralık Pazar günü, Saat  19:30‘da başlayan ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliğe Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız,  Samandağ Övder Başkanı Arkadaş Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Samandağ’ın çeşitli mahallelerinden gelen Meliha Aslan, Muhittin Küçük, Fakdet Berrak, Muti Aslan, Gülbahar Özdemir, Mehmet Daud, Edip Bozkurt, Cuma Sağlamtaş, Atiye Hacıoğulları, Gazi Güzey ve Yasin Tuncel’in sahne aldığı gecede Arapça hikaye, şarkı, tekerleme, atasözleri ve bilmeceler sahnelendi.
Samandağlı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen gecede açılış konuşmasını yapan Samandağ Övder Başkanı Arkadaş Karataş anadilin önemine vurgu yaparak anadili Arapça olan Samandağlı vatandaşlarımıza çocuklarına Arapça öğretilmesi gerektiğini dile getirdi.
Etkinlikte konuşma yapan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; Ana dilimiz olan Arapçanın yavaş yavaş unutulduğuna dikkat çekip çocuklara Arapça dilinin öğretilmesi konusuna değinerek; “ bu işin temelinde okuma yazma var. Okumayı ve yazmayı öğrenemediğimiz sürece istediğimiz kadar tiyatrosunu yapalım, etkinliğini düzenleyelim yetmez. Bu bakımdan daha köklü bir şey düşündük ve daha köklü bir şey yapalım istedik.Başkanlığını yayptığım  Samandağ Hizmet Vakfı bünyesinde yapmayı palanladığımız  Dil okulunun inşaatına başladığımızda birçok yerden tepki aldık, sorunlar yaşadık ama sağ olsun çevremizdeki insanlar, iş adamlarımız herkes bir ucundan tuttu ve burada bir okul inşa ediyoruz. Yaklaşık 12 dersliği olacak, Arapça ve İngilizce eğitim verilecek. TÖMER’in başındaki profesörü davet ettik, onlarla bir protokol imzalayacağız. Öğretmenleri oradan gönderecekler ve bu eğitimi burada biz vermeye başlayacağız. Hepinize katılımınızdan dolay teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz.” İfadelerini kullandı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet