Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kudüs'ün İsrail'in Başkenti İlan Edilmesini Kınıyoruz

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ABD tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti ilan edilmesini kınıyoruz' dedi.

Kudüs'ün İsrail'in Başkenti İlan Edilmesini Kınıyoruz

Gündem   A+a-

 Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki göstererek, Kudüs kararının bizler için yok hükmünde olduğunu ifade ederek şunları söyledi.
“Yapılan skandal açıklamanın ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın net olarak verdiği tepki çok önemli.Skandal açıklama öncesi gibi açıklama sonrasında da Türkiye'nin azimli ve istikrarlı duruşu tüm İslam âlemine örnek olmalı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgedeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir.
Türkiye’nin, Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Bizler Kudüs konusunda her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız”
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar