Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gastronomi Şehri Hatay’da Yöresel Yemek Yarışması

Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği'nce liselerarası ‘Hatay yöresi yöresel ana yemek yarışması’ düzenlendi

Gastronomi Şehri Hatay’da Yöresel Yemek YarışmasıWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Yarışmayı tuzlu yoğurtlu kabak dolması ile Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı
 
Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanlığında Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Liselerarası ‘Hatay yöresi yöresel ana yemek yarışması’ düzenlendi.
Yarışma kapsamında Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 3’er ekip ile Antakya Nimet Fahri Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2 ekip yarışmaya katıldı.
Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen yemek yarışmasında öğrenciler hünerlerini gösterirken, jüri üyeliğini ise Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyeleri ile Arsuz Kaymakamı Musa Sarı yaptı.
Öğrenciler tarafından hazırlanan Hatay yöresi yöresel ana yemekleri yarışırken, yemeklerin lezzetlerinin yanı sıra sunumları da göz doldurdu.
Türkiye’nin birçok yerinde bu tür yarışmaları yaptıklarını belirten TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan, amaçlarının yöresel lezzetlerin öne çıkarılması ve global manada da bütün dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.
Yarışmanın hem öğrencilere ve gastronomi şehri Hatay’ın tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, festivaller şehri haline gelen Arsuz’da daha büyük yarışmaları yapmaya planladıklarını ve bu sayede öğrencilerin de önünün açılacağını söyledi.
Yöresel yemeklerin yapıldığı yarışmayı tuzlu yoğurtlu kabak dolması ile Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazanırken, kağıt kebabı ile Antakya Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, ayran çorbası eşliğinde içli köfte yemeği ile Antakya Nimet Fari Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
Yarışma sonunda Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, MKÜ Turizm Otelcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Duygu Babant, Arsuz ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Kurtar, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun ile Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.
 
 
 
Gastronomi Şehri Hatay’da Yöresel Yemek Yarışması videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş