Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Aynı Toprağın Çocukları Belgeseli 21 Aralık'ta Gösterimde..

‘Aynı Toprağın Çocukları” adlı belgeselin galasının 21 Aralık 2017’e saat 19.00’da yayınlanacağı bildirildi.

Aynı Toprağın Çocukları Belgeseli 21 Aralık'ta Gösterimde..

Kültür Sanat   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda Samandağ Belediyesi ve Arsuz Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan ‘Aynı Toprağın Çocukları” adlı belgeselin galasının   21 Aralık 2017’e saat 19.00’da yayınlanacağı bildirildi. 
Yanı toprağın çocukları belgeselinde “Bir şehir şehir yapan “adlı şiir ilimizin kanaat önderleri tarafından okunuyor. Belegeselde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha’nın yanı sıra toplumun farklı kesimlerini temsile den kanaat önderleri yer alıyor.  
Belgeselin yönetmeni Talat Ersoy:” Hatay bin yıllardır sofrasında doyurduğu toprağında ağırladığı onlarca medeniyete yurtluk etmiş bir şehirdir. Şu anda da inanç ve etnik olarak onca çeşitliliğine rağmen bir arada ve hoşgörüyle, içerisinde süren yaşamıyla dünyada emsal gösterilecek bir şehirdir. İçinde yaşayan her vatandaşın ay yıldızlı bayrağına ve ülkesine inancı takdire şayandır. Dışarıdan bakıldığında yanı başımızda devam eden savaştan dolayı sanki sıkıntı varmış gibi bir izlenim mevcuttur. Son zamanlarda hak etmediği halde maruz kaldığı bu olumsuz algıyı ortadan kaldırmak için bu şehirde yaşayan duyarlı insanlar olarak bir şeyler yapmak istedik. Yaptığımız şey en iyi bildiğimiz şey olmalıydı. Bu belgeselde siyasi, dini, etnik farklılıklarına rağmen bir arada ve kardeşçe yaşayan Hatay’ın hoşgörü iklimini anlatıyoruz. Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi herhangi bir Avrupa kenti ne kadar güvenliyse en az o kadar güvenli olan Hatay’ı anlatıyoruz.Binlerce yıllık kültürünü ve o vakur duruşunu anlatıyoruz.”ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar