Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MHP : Merkez Okullar Şehir Dışına Taşınsın !

İskenderun Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısında gündemde bulunan altı maddeyi karara bağlamak üzere toplandı

MHP : Merkez Okullar Şehir Dışına Taşınsın !

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında meclis salonunda gerçekleşen toplantı öncesi hem 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlandı, hem de Güney Gazetesi Kurucusu Refik Kireççi ve MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz’un vefat eden amcasının oğlu için başsağlığı dileklerinde bulunuldu.
 
Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP İskenderun Belediyesi Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar’ın, şehir merkezindeki trafik yoğunluğu ortadan kaldırmak amacıyla, meclise sunduğu ‘İskenderun kent merkezindeki okulların şehir dışına taşınıp, yerlerine kent meydanı yapılması’ ile ilgili önerge oy çokluğuyla gündeme alınırken, meclis üyeleri öneri hakkında oldukça kafa yordu.
 
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, halka hizmet etme noktasında meclis üyelerinden gelecek her türlü öneriye açık olduklarını belirterek, ortak amacın halka hizmet etmek olduğunu ifade etti. Meclis üyeleri, bir sonraki meclis toplantısını 7 Aralık saat: 14.00’te toplanılması kararlaştırıldı.
 
Gündem dışı konuşmaların ardından imar ve plan bütçe komisyonuna havale edilen gündem maddeleri şöyle:
 
· Belediyemizin 2017 yılı bütçesinde muhtelif müdürlüklerin yıl sonunda artacağı düşünülen gider tertiplerinden 29.610.000,00 TL ödeneğin Fen İşleri Müdürlüğünün ekonomik hesap ayrıntı kodlarına ve yine münakalede belirtilen muhtelif müdürlüklerin gider tertiplerinden 29.610.000,00 TL’nin fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki aktarmaların yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi.
 
· Mülkiyeti Belediyemize ait olan, üzerinde eski Sarıseki Belediye Hizmet Binası bulunan 4.558,47 m2 yüzölçümlü Değirmendere mıntıkası 1983 ada 1 nolu parselin Maliye Bakanlığınca satın alınması karşılığında Maliye Hazinesine bedelli olarak devri yönünde karar alınması ve alınan kararın uygulanması aşamasında Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi.
 
· Mülkiyetleri Belediyemize ait İsdemir Özel Güvenlik Bölgesi sınırı içinde kalan Karayılan mıntıkası 347 ada 1 nolu parsel 4.260,74 m2, Karayılan mıntıkası 346 ada 2 nolu parsel 4.888,55 m2 yüzölçümüne sahip olup, söz konusu parsellerin satışı yönünde karar alınması ve satış yetkisinin kullanılması yönünde Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi.
 
· Şevre mıntıkası 967 nolu parselden imar uygulaması ile kamuya terk edilen alana ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
 
· Mıntıka 2113 nolu parsel ve bahse konu parselin güneyindeki terkli alana yönelik çizilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
 
· İskenderun Lisesi alanının kent meydanı ve çarşı projesi olarak düzenlenmesi ile ilgili yazılı önerge
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş