Skip Navigation Links

Hatay'da Sevgiye Engel Yok...

HBB Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediği Engelli Hakları ve Erişilebilirlik Paneli, Antakya HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Hatay'da Sevgiye Engel Yok...Web
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesinin(HBB) Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediği Engelli Hakları ve Erişilebilirlik Paneli, Antakya HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
4 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen panele, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları, engelli dernek temsilcileri, HBB personelleri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
BAŞKAN SAVAŞ ENGELSİZ HATAY İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR
HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği panele ilgi yoğun oldu. Engelli vatandaşların sosyal ve günlük yaşamda karşılaştıkları sıkıntıların çözümüne ilişkin düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, Hatay’ı her anlamda engelsiz bir şehir yapmak için var gücüyle çalıştıklarını ifade etti.
Kentin yüzde 50’sinden fazlasının kırsal alanlarda yaşadığını belirten Başkan Savaş, “Kırsal yaşam demek altyapı sorunu demek. Sürdürdüğümüz altyapı çalışmalarını bitirdiğimiz zaman tüm yolları engelsiz bir şekilde tamamlayacağız. Otobüslerimizi, binalarımızı, kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımızın sağlıklı şekilde kullanabilmesi için tasarlayıp yapıyoruz. Yine aynı şekilde istihdam konusunda engelli vatandaşlarımıza elimizden geldiğince iş imkânı sağlamaya çalışıyoruz” diyerek engellerin tüm dünyada ortadan kalkması temennisinde bulundu.
Başkan Savaş’ın ardından söz alan ve düşüncelerini paylaşan Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu da, medeniyetlerin gelişmişlik düzeyinin kıstaslarından birinin de toplumların engelli vatandaşlara sahip çıkması olduğunu ifade etti.
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ENGELLİ VATNDAŞLAR İÇİN YAPTIĞI HİZMETLER PAYLAŞILDI
Gerçekleşen konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesinin kuruluşundan bugüne kadar geçen süre zarfında engelli vatandaşlar için yaptığı hizmetler ve erişilebilirlik çalışmaları paylaşıldı. Engelli İletişim Birimi’nin kurulmasından belediye binalarının engelli vatandaşlar için erişilebilir hale getirilmesine, 254’ü akülü olmak üzere yüzlerce tekerlekli sandalye hediye edilmesinden şehrin muhtelif noktalarındaki akülü araç şarj ünitelerine kadar birçok hizmet vatandaşlara anlatıldı.
 
 
 
Hatay'da Sevgiye Engel Yok... videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet