Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’liler “Akılcı İlaç Kullanımı” Konusunda Bilgilendirildi

İSTE ve Özel Palmiye Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Akılcı İlaç Kullanımı” ile ilgili Konferansa düzenlendi.

İSTE’liler “Akılcı İlaç Kullanımı” Konusunda Bilgilendirildi

Sağlık   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Özel Palmiye Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Akılcı İlaç Kullanımı” ile ilgili Konferansa Doç. Dr. Şerif YILMAZ,Op. Dr. Ramazan GÜMÜŞ ve Dr. Yılmaz ŞAHUTOĞLU katıldı.
 
Son günlerde artan bilinçsiz ilaç tüketimi ile tedaviden çok zarara sebep olan hatalı antibiyotik kullanımından dolayı ardı ardına gelen üzücü haberler üzerine, toplumu konu hakkında bilinçlendirmek için; Özel Palmiye Hastanesi ile işbirliği yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) faydalı bir etkinliğe daha imza attı.  Doç. Dr. Şerif YILMAZ, Op. Dr. Ramazan GÜMÜŞ ve Dr. Yılmaz ŞAHUTOĞLU’nun katılımıyla İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Akılcı İlaç Kullanımı” konulu Konferans, dinleyicilerin konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere sahip olmalarını sağladı.   
 
İlk sunumu, “Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Doğru İlaç Kullanımı” başlığı ile Op. Dr. Ramazan GÜMÜŞ yaptı. Dr. GÜMÜŞ konuşmasında; antibiyotiğin nasıl kullanılması gerektiğini, hangi durumlarda kullanılacağını, yanlış kullanımını ve yanlış kullanımında oluşabilecek durumları katılımcılara anlattı. Dr. GÜMÜŞ’ün sunumunun ardından, “Akılcı Mide İlacı Kullanımı” konulu sunumu ile Doç. Dr. Şerif YILMAZ; mide ilaçlarının türlerinden, zararlarından ve nasıl kullanılması gerektiğini dinleyicilerle paylaştı. 
Konunun hassasiyetine dikkat çeken Özel Palmiye Hastanesi Baş Hekimi ve Genel Cerrahı Dr. Yılmaz ŞAHUTOĞLU, Konferansa katılımlarından ve dikkatle dinlediklerinden dolayı İSTE öğrencilerine ve personeline, ayrıca bu organizasyonu düzenleyerek konu ile ilgili farkındalık oluşturdukları için de Öğr. Gör. Ebru ÇAKIR, İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet NAZ ile İSTE yöneticilerine teşekkürlerini ifade etti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş