Skip Navigation Links

Giyilebilir Kalp Pilinin Mucidi Dr. Dağdeviren İste’ye Geldi..

İSTE, MIT & Harvard Üniversitesi’nden Dr. Canan Dağdeviren’i Konuk Etti

Giyilebilir Kalp Pilinin Mucidi Dr. Dağdeviren İste’ye Geldi..

Eğitim   A+a-

 Yaptığı projeler ve çalışmalarla Türkiye’yi uluslararası platformlarda başarıyla tanıtan, giyilebilir kalp pilinin mucidi Dr. Canan DAĞDEVİREN, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) konuğu oldu.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) davetlisi olarak İskenderun’a gelen, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) çalışmalarını sürdüren, Harvard Üniversitesi’nde genç akademi üyeliği bulunan ve Forbes dergisi 30 Yaş Altı Bilim İnsanı Listesi’nde yer alan Türk bilim insanı Dr. Canan DAĞDEVİREN, sıra dışı başarı hikâyesi ile birlikte yaptığı çalışmalardan çarpıcı kesitleri İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nu hınca hınç dolduran dinleyicilerle paylaştı. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle ayakta kalan dinleyicilerin bir kısmı, ses ve görüntünün eşzamanlı olarak aktarıldığı üst salona alındı ve ayrıca uzaktaki izleyiciler için İSTE’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapıldı.
 
Konferansın açılış konuşmasında, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’e atıfta bulunup, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak; “Kendisini bir yıl önce İskenderun’a davet etmiştik. Bizleri kırmayarak bu teklifimizi kabul eden çok kıymetli bilim insanı Dr. Canan DAĞDEVİREN’e hepiniz adına hoş geldiniz diyorum. İlim insanları; üreten ve derinlikleri gören insanlardır, bilimin ve teknolojinin içine insanı da koyan insanlardır. İşte, Dr. Canan DAĞDEVİREN de bilimin ve teknolojinin içine insanı yerleştiren, ülkemizin yetiştirdiği en önemli en genç ilim insanlarından biridir” dedi.
 
Yeni olmasına rağmen çok başarılı bir üniversitede bilim konuşuyor olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren ve bu kadar enerjik, geleceğe dair hayalleri olan bir üniversiteye sahip olduğu için İskenderun’u çok şanslı bulan Dr. Canan DAĞDEVİREN; “Anadolu’nun neresine gidersem gideyim heyecanım hep üst seviyede oluyor. Amerika’ya kadar ki serüvenim gözümün önünden hiç gitmiyor. Genç arkadaşlarla buluşmak, onlarla teknolojiyi konuşmak ve bilimsel çalışmalar hakkında diyaloglar kurmak beni umutlandırıyor. Hayaller insanın geleceğini belirler. Büyükbabamı 28 yaşında kalp rahatsızlığından dolayı kaybetmişiz. Bunu çocukken öğrendim, o günden sonra ‘bu hastalığa çare olabilecek şeyler yapacağım’ diyerek kendime söz verdim ve hayallerimin peşinden giderek buralara kadar geldim. Bu süreçte zorluklar yaşadım ancak hayallerim azmimi her zaman diri tuttu. Şimdi ülkemi bilim dünyasında temsil etmenin gururunu yaşıyorum” dedi.
 
Konferansının başlığı olan Üç Organda Sindirim’i anlatırken ‘beyin, kalp ve mide’ üçlemesinden bahseden Dr. Canan DAĞDEVİREN; “…Öğrendiğiniz bilgileri beyninizde hazmetmediğiniz sürece, yapmak istediğiniz şeye veya birlikte
 
olduğunuz kişiye var olan sevginizi, aşkınızı ve tutkunuzu kalbinizde doğru bir şekilde hazmetmediğiniz sürece ve yediğiniz yemekleri içtiğimiz sıvıları midenizde hazmetmediğniz sürece, yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Ama bu üç organdaki sindirimi gerçek ve derin bir şekilde sindirebilmiş ve hayatına adapte edebilmiş bireylerin yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bunu bizzat ben kendim tecrübe ettim. Aynı şeyi öğrencilerime de söylüyorum. Mesela bizim laboratuvarımıza karnı aç olarak gelmek yasak. İlk sorumuz; nasılsın’dan önce aç mısın’dır…” şeklinde konuştu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet