Skip Navigation Links

Zeytinyağı’nda Dünya’nın En İyi Teknolojisi Arsuz’da…

Karasürmeli Zeytinyağı Tesisi Sektörde Çığır Açtı !

Zeytinyağı’nda Dünya’nın En İyi Teknolojisi Arsuz’da…  Web
TV

Ekonomi   A+a-

 Faydaları saymakla bitmez zeytin ve zeytinyağının her derde deva olduğu bilimsel olarak kanıtlandığı gibi, uzmanlar zeytinyağı tüketiminin arttırılmasının sağlıklı bir yaşam için önemli olduğuna vurgu yapıyor. 
Sofralarımızın vazgeçilmezi zeytin ve zeytinyağının kaliteli olup olmaması, cinsi, işlenme şekli de, fayda ve lezzetini önemli oranda etkiliyor.
Hatay’ın Arsuz ilçesi Akçalı Mahallesi’nde Biçer Beton’a 200 metre mesafede faaliyete giren Karasürmeli Zeytinyağı fabrikası, günlük 150 ton kapasite ve Dünya’nın en ileri teknolojisiyle zeytinyağı üretimine başladı. 
Hikmet Karasürmeli vatandaşı net bir şekilde uyardı; “Hakiki zeytinyağının 3 özelliği vardır. Burukluk, yakıcılık ve aroma. 
Zeytinyağı aldığınızda kötü bir koku alıyorsanız, aldığınız zeytinyağı çok tatlı ise tattığınızda bir yakıcılık hissetmiyorsanız o zeytinyağı gerçek zeytinyağı değildir.” 
Karasürmeli;  “Eski usul zeytinyağı üretiminde 90 derece sıcak su eklendiği için zeytinyağı özelliğini yitiriyor kurduğumuz sistem dünyanın en son teknolojisi. Lütfen iyiyi kötüden ayıramayan arkadaşlar kötü yorum yapmasın. Siz değerli üreticiler ve tüketiciler zeytinyağını iyi araştırın. Zeytinyağı tereyağı değildir, eğer tereyağı gibi zeytinyağı tüketiyorsanız yanlış yapıyorsunuz” diyerek de mesaj verdi. 
Karasürmeli Zeytinyağı Fabrikası Sahibi Hikmet Karasürmeli, Hatay’ın en donanımlı, son teknoloji makinelerine sahip zeytinyağı fabrikasını hizmete açmaktan mutlu ve gururlu olduğunu söylüyor.
Zeytinyağının kalitesini ve sağlık açısından çok önemli vitamin ve minerallerini koruyan teknolojiyle üretim yapan Karasürmeli Zeytinyağı Fabrikası, zeytinin en doğru, bilimsel yöntemlerle işlenmesi açısından da bu yatırımı önemsiyor. 
Hikmet Karasürmeli, sızma zeytinyağı üreten bir sistemi, dünyanın en gelişmiş sistemini kullandıklarını belirtirken, bu sistemde işlenen zeytinin vitamin ve mineral kaybının önlendiğine dikkat çekti ve “ısı ve buhar sistemiyle üretiyoruz. Çünkü sıcak su zeytinyağını bozuyor kalitesini çok düşürüp asitini yükseltiyor.” Dedi.  
Hangi dönemde toplandığı, nasıl ve ne şekilde işlendiği de lezzeti ve kalitesi açısından çok önemli olan Zeytinyağı, sofralarımıza gelene kadar onlarca işlemden geçiyor. 
Bol ve bereketli bir dönem geçiren zeytin üreticisi, hasada tüm hızıyla devam ediyor. Fiyat ve rekorte bakımından mutlu olan zeytin üreticisi, havaların da müsait olduğu bugünlerde hasada devam ederken, Hatay’ın bereket fışkıran topraklarında yetişen, bol güneş gören zeytinlerini itinayla yetiştiriyor. 
Karasürmeli Zeytinyağı Fabrikası Sahibi Hikmet Karasürmeli’nin ziyaret ederek başarılı ve bereketli bir sezon dilediği Arsuzlu zeytin üreticisi Ercan Güçlü, zeytin hasadından oldukça memnun olduğu gibi, fiyatın da çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtiyor ve ağacından  sofraya geliş hikayesi oldukça maliyetli ve zahmetli zeytin ve zeytinyağının insanlık ve sağlık açısından önemine dikkat çekiyor. Ağacında kararmış zeytinden elde edilen zeytinyağının daha sağlıklı ve verimli olduğuna dikkat çeken Ercan Güçlü, bölge insanının zeytin ürünleri konusunda oldukça şanslı olduğuna vurgu yapıyor. Bölgenin önemli zeytin üreticilerinden Ercan Güçlü, Karasürmeli Zeytinyağı Fabrikasının büyük bir şans olduğuna vurgu yaparak, kaliteli ve sağlıklı zeytinyağı üretimi yapan tesis sahibi Hikmet Karasürmeli’ye bu önemli yatırımından dolayı teşekkür etti. 
Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı Zeytinyağı’nın ağacından sofraya geliş hikayesini anlatırken, kurdukları tesisin önemine vurgu yapan Hikmet Karasürmeli, sızma, sağlıklı ve kaliteli zeytinyağının üretiminde bilimsel yöntemler kullandıklarını hatırlatarak, tesiste zeytinyağının kilosunun 13  Tl’den satıldığını belirtti ve “Hakiki zeytinyağının 3 özelliği vardır. Burukluk, yakıcılık ve aroma. Zeytinyağı aldığınızda kötü bir koku alıyorsanız, aldığınız zeytinyağı çok tatlı ise tattığınızda bir yakıcılık hissetmiyorsanız o zeytinyağı gerçek zeytinyağı değildir. “
Ağacından toplanan zeytinlerin bir çok ayıklama ve yıkama aşamasından geçtikten sonra işleme girdiğini belirten Hikmet Karasürmeli, insan sağlığını düşünen, lezzetli ve kaliteli zeytinyağı üreten bir tesis olarak hizmet verdiklerini söyledi. 
Soğuk ve yağmur görmeden toplanan zeytinlerin verimi ve rekorteyi düşürdüğünü belirten Karasürmeli; “Rekorte bu sene çok iyi. Bizim insanımız çok aceleci. Yağmurlar yağmadan, soğuklar düşmeden zeytinlerimi toplayıp kurtulmak düşüncesinde. Dünyanın hiçbir yerinde yağ için toplanan zeytinler soğuk yemeden toplanmaz. “ dedi. 
Kaliteli zeytinyağının tarifini yapan Karasürmeli, “Renk insanı aldatır yanıltır. Bizim insanımızda hep bu düşünce var. Benim alacağım zeytinyağı tereyağı gibi olması gerekir derler. Çok yanlış bir düşünce. Tereyağı tereyağıdır, zeytinyağı zeytinyağıdır. Hakiki zeytinyağının 3 özelliği vardır. Burukluk, yakıcılık ve aroma. 
Zeytinyağı aldığınızda kötü bir koku alıyorsanız, aldığınız zeytinyağı çok tatlı ise tattığınızda bir yakıcılık hissetmiyorsanız o zeytinyağı gerçek zeytinyağı değildir. 
Biz eski düşünceleri bir kenara bırakacağız. Yeniliğin peşine düşeceğiz en iyi zeytin yağını nasıl kullanabiliriz. Şimdi bizim kullandığımız sistem sızma zeytinyağı üreten bir sistem, zeytinyağı da dünyanın geldiği en son teknoloji bizim kullandığımız sistem” diyerek kaliteli zeytinyağına ulaşmanın yollarını anlattı. 
Zeytin Boşaltma haznesine dökülür, taşıma bandıyla yıkama ünitesine getirilir, yıkama ünitesinde 4 yerde ayıklama, 3 yerde yıkama 1 yerde temiz su ile durulanıp kırıcıya getirme sistemi vardır. Kırıcıya geldikten sonra manaksör dediğimiz bir cihazımız var . Manaksörde süreyi kendi kendine ayarlayan bir sistem. Bekleme süresi ortalama 40-50 dakika civarı. Tabiki bunu yine makinamız belirliyor. 40-50 dakika bekledikten sonra şunu da belirteyim biz zeytinyağına hiçbir şekilde sıcak su eklemeden ısı ve buhar sistemiyle üretiyoruz. Çünkü sıcak su, kaynar su zeytinyağını bozuyor kalitesini çok düşürüp asitini yükseltiyor. Bal ile zeytinyağı arasında değişen pek fazla birşey yok. Bala sıcak su eklediğiniz zaman nasıl bütün özelliği gidiyor ise aynı şekilde zeytinyağına sıcak su eklediğimiz zaman özellikle 70-80 derece kaynamış suyu zeytinyağının üstüne döktüğümüz zaman inanın o zeytinyağından birşey beklemeyin. Tamamen bitiriyor zeytinyağını. Avrupa yaklaşık 6-7 yıldır bizim kullandığımız sisteme geçmiş. Türkiye tabiki Avrupa'nın gerisinde bu işi takip ediyor. Biz de Avrupa’yı Arsuz'a getirmek istedik. Avrupa'nın kullandığı Dünyanın kullandığı en son teknolojisini Arsuz'a getirmek istedik ve getirdik. Bunun gururunu yaşıyoruz. Bunun ülkemize insanımıza hayırlı olmasını diliyoruz. 
Şu anda zeytinyağı fiyatları çok çok iyi. Türkiye'de rekolte de çok iyi. Şimdi bu özellikle İtalya'da, İspanya'da, Yunanistan'da bu sene zeytin az olduğu için Türkiye İthalat yapmayacak. Bu sene çok şükür İhracatımız var. Tabiki bu da olur olmaz tüketicileri biraz etkileyecek. Fiyatlar bu şekilde devam eder diye düşünüyorum. 
Şu anda burada toptan satış fiyatlarımız 13 liradır. Tabi asitliğine göre değişiyor. Ama tabi bu sızma zeytinyağları markette 50 liranın altına düşmez. 
Şimdi en az kazanan üretici oluyor. Bu her zaman böyle olmuş böyle olacak. Yani bir düşünün şuan bizim işletmede hakiki sızma zeytinyağı 13 liradır. Artık bu zeytin yağı bizden çıktıktan sonra bizimle market arasında bu fiyat 2'ye 3'e katlanıyor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zeytinyağı’nda Dünya’nın En İyi Teknolojisi Arsuz’da…   videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet