Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Otomotiv Sektörünün Önemli İsimleri Hatay’da

Savaş, 21 Kasım Salı günü HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) 34’üncü bölge toplantısına katıldı.

Otomotiv Sektörünün Önemli İsimleri Hatay’daWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 21 Kasım Salı günü HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) 34’üncü bölge toplantısına katıldı. 
Toplantının açılışında Hatay’ın geleceğe umutla bakmasına vesile olacak iki büyük adıma dair sunumlara yer verildi. HBB  Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın kararlı duruşuyla Hatay’da yapılmasına karar verilen EXPO 2021’in detayları toplantı için Hatay’a gelen misafirlerle paylaşıldı. Kısa zaman önce Hatay gastronomisinin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından tescillenmesinin önemine de değinilen video tanıtımına otomotiv sektörünün ilgisi büyüktü. 
GASTRONOMİ TESCİLİ TURİZMİ CANLANDIRDI
HBB’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, toplantının açılışında konuşan Başkan Savaş, Hatay’ın yüzyıllardır barış iklimini sürdüren örnek bir şehir olduğunu ifade ederek, “Atalarımızdan aldığımız bu güzel düşünceleri, duyguları ve birlikteliği gelecek nesillere taşıyoruz. Antakya Belediye Başkanlığımdan bu yana Hatay’ın özelliklerine uygun hizmetler ürettik. Memleketimiz, 31 Ekim ‘de UNESCO tarafından Gastronomi şehri ilan edildi. Ve hem Hatay Valiliğinin hem de belediyemizin sitesi 4-5 kat daha fazla ziyaret edilir hale geldi. Bu haberin ardından otellerimizin doluluk oranları da arttı” ifadelerine yer verdi. 
Başkan Savaş, şehrin gastronomi şehri olarak tescillenmesini, Hatay’ın ana vatana katılmasından sonraki en büyük kazanım olarak değerlendirdi.
Hatay’ın Çin’i ve Avusturalya’yı geride bırakarak EXPO’yu kazanma sürecine de değinen Başkan Savaş,  bu organizasyon vesilesiyle 6 yıldır savaşın gölgesindeki kentin birçok anlamda rahat bir nefes alacağını ifade etti. 
Konuşmasında ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ kampanyasına da değinen Başkan Savaş, “Hatay’da 2011’de kişi başına düşen gelirimiz 7 bin 637 dolardı. Şu anda bu rakam 6 bin 122 dolara düştü. Kişi başına 1515 dolar gelir kaybımız oldu. Bu nedenle bir imza kampanyası başlattık. 6 ayda toplamayı planladığımız 500 bin imzayı 21 günde topladık. Herkes bu kampanya için seferber oldu. Hatay ekonomisinin iyileşmesi için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu. 
GÜNAY’DAN BAŞKAN SAVAŞ’A HİZMET TEŞEKKÜRÜ 
Toplantıda söz alan OYDER Yönetim Kurulu Üyesi Halef Günay, “Belediye Başkanımız Hatay için soyadına yakışır bir savaş veriyor. Bir Hataylı olarak hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
 
Konuşmaların ardından, OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu otomotiv sektörünün gelişimine ilişkin sunum gerçekleştirdi. 
Toplantı, düzenlenen kokteylin ardından sona erdi. 
Otomotiv Sektörünün Önemli İsimleri Hatay’da videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş