Skip Navigation Links

Kimsesiz Çocuklara Devlet Şefkati

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kimsesiz Çocuklara Devlet Şefkati

Gündem   A+a-

 
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
 
Söz konusu ziyaret programı kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uhdesinde Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünün koordinasyonunda 10’u Antakya İlçesinde, 6’sı İskenderun İlçesinde olmak üzere kurulan ve 2010 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan toplam 16 Çocuk Evi’nin İskenderun'da bulunan Sümbül Çocuk Evi şubesine ziyarette bulunarak, devlet çatısı altında barınmakta olan çocuklarla bir araya geldi.
 
Ziyaret esnasında, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Büyüktelli ile Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi Görevlileri de eşlik etti.
 
İskenderun'un muhtelif yerlerinde hizmet veren Çocuk Barınma Evleri hakkında bilgi alan Kaymakam Soytürk, barınma hizmeti, günlük programları, eğitim ve sağlık durumları ile sosyal aktiviteleri hakkında da bilgiler aldı.
 
Kaymakam Soytürk, günün anlam ve önemine uygun bir şekilde idrak edilmesi amacıyla çocuklarla bir araya gelerek, bu anlamlı güne özel olarak hazırlatılan Türk Bayrağı baskılı pastayı çocuklarla birlikte kestikten sonra, günün anısına bir de kitap hediye etti.
 
Çocuklarla yakından ilgilenerek, duygu ve düşüncelerini paylaşan Kaymakam Soytürk, şu ifadelere yer verdi; “Hepimizin malumudur ki bir ülkenin geleceği çocuklardır. Bu nedenle çocukların özel bir duyarlılığa ve özel bir korunmaya ihtiyaçları vardır. Çocuklarımıza daha güzel ve müreffeh bir ortam sunduğumuzda kendi geleceğimizi de teminat altına almış oluruz. Her çocuk öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Hepsi birer nadide çiçek olan çocuklarımızı tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak gelişmelerine ortam hazırlamak ve dünyayı bir çiçek bahçesine çevirmek tüm ülkelerin ve insanların gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.
 
Çocuklarımız yarınlarımızdır gerçeği ile hareket ederek, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu unutmamalıyız. Bu doğrultuda ülkemizde çocuk haklarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atılmış ve atılmaya da devam edilmektedir. Hepimizin malumudur ki bugünün çocuklarının sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde yetiştirilmeleri hâlinde, gelecek kuşaktaki çocukların böyle bir dünyada yaşama ümidi uzak değildir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın "Dünya Çocuk Hakları Günü"nü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet