Skip Navigation Links

“Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” Eğitimi Düzenlendi

Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde görevli 29 ebeye “Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış Eğitimi” düzenlendi.

“Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış”  Eğitimi Düzenlendi

Gündem   A+a-

 
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında düzenlenen protokol gereği Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde görevli 29 ebeye “Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış Eğitimi” düzenlendi.
 
TKHK Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Daire Başkanlığının koordinatörlüğünde Hatay Devlet Hastanesi’nde  5 gün teorik ve 5 gün uygulamalı olarak 10 gün süreyle gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara; ebelik mesleğinin önemi, ebelik mesleğinin felsefesi, etik yaklaşımlar, normal doğumun anne ve bebeğin sağlığına katkıları, doğum eylemi, doğum eyleminde ebenin rolü, ebelik uygulamaları, doğum sırasında nefes ve beden egzersizleri, doğum pozisyonları, doğum sonrası bakım hakkında bilgi verildi.
Bakanlığın hedefleri doğrultusunda düzenlenen 'Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış' eğitimi; Ülke genelinde, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, gebe eğitimlerinin standardize edilmesi ve normal doğumun yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında yapılmıştır.
 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde görevli Yrd.Doç.Dr. Eylem TOKER, Sakarya Üniversitesinde görevli Öğr.Gör.Dr.Zekiye TURAN, Mersin Üniversitesinde görevli Doç.Dr.GözdeGÖKÇE İSBİR ile Öğr.Gör.Dr.Meltem AYDIN BEŞEN  tarafından  verilen eğitimin ardından, İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin YILMAZ hocalarımıza teşekkür belgesi, katılımcılara da katılım belgelerini verdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet