Skip Navigation Links

Reyhanlı Halkından Tam Destek...

Reyhanlı Halkından'Çevre Bilinci ve Farkındalık Projesine' tam destek geldi.

Reyhanlı Halkından Tam Destek...

Reyhanlı   A+a-

  Reyhanlı Kaymakamlığı ve Reyhanlı Belediyesi işbirliği ile yürütülen Çevre Kirliliğinin Önlenmesine yönelik başlatılan ve 16 Kasım 2017 ile 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında devam edecek olan kampanyamıza; Reyhanlı Kaymakamı  Fatih ÇOBANOĞLU , Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin ŞANVERDİ, Garnizon Komutanı, İlçe Jandarma Komutanı Vekili, Akparti İlçe Başkanı Musa YÜKSEKGÖNÜL ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Şaban KURT, Kadın Kolları Başkanı Halime Saz ŞANVERDİ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Necmettin ZAROĞLU, Belediye Başkan Yardımcılarımız; Hüseyin YUMUŞAK, Mehmet ARSLAN, Murat ZAROĞLU, Alaattin KARAKUŞ, Daire Müdürlerimiz, Reyhanlı Ortaokulu Öğrencileri, Fatih İlkokulu öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, Şehit Bilal KURTOĞLU İmam Hatip Ortaokulundan öğretmen ve öğrencileri, Mahalle Muhtarlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Yerel Esnaflar ve vatandaşlarımız katıldı.
      Reyhanlı Belediye Başkanı  Hüseyin ŞANVERDİ tarafından proje kapsamında yapılacak olan hazırlıklar ile ilgili yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu; "16 Kasım 2017 ile 16 Mayıs 2018 tarihleri arasında Reyhanlı Kaymakamlığı ile Reyhanlı Belediyesi işbirliği ile başlatılan Çevre Kirliliğinin önlenmesine yönelik hazırlanan, ‘Çevre Bilinci ve Toplumsal Farkındalık’ kampanyamızı bu gün başlatıyoruz.
Kampanyamızın amacı; Çevre Kirliliğinin Önlenmesine yönelik, toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen bu vatandaşlık görevini etkin hale getirmektir. 
6 ay süre ile devam edecek olan ve toplumun tüm kesimlerinin dahil edildiği, kampanya kapsamında yapılan hazırlıklarımız şunlardır;
1. Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencileri arasında ‘Çevre Kirliliğinin Önlenmesi’ temalı yarışma düzenlenmiştir. Dereceye giren öğrencilere Tablet hediye edilecektir.
2. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, tüm okullarımızda öğrencilere ‘Çevre Temizliği’ Temalı Kamu spotu videoların izletilmesi ve eğitim seminerleri verilecektir.
3. Türkçe ve Arapça dillerinde hazırlanan ‘Çevre Temizliği’ temalı broşürler tüm Okullara (Suriye Okulları dahil) Kamu Kurum ve Kuruluşlarının giriş-çıkış noktalarına, Camiilerimizin girişlerine asılarak farkındalık yaratması sağlanacaktır.
4. Yayın Memurluğu tarafından her gün belirli aralıklarla Çevre Temizliği ile ilgili uyarı içerikli yazılı metin okunacaktır.
5. İlçe Müftülüğü tarafından, her hafta Cuma Hutbelerinde Cemaatlere ‘Çevre Temizliğine’ Dikkat çekilerek bu konularda daha hassas olunmasını ve kurallara uymayanlara idari para cezası verileceği duyurulacaktır.
6. Caddelerdeki reklam bilbordlarına Türkçe ve Arapça dillerinde ‘Çevre Temizliği’ temaları yansıtılacaktır.
7. Temizlik İşleri Müdürlüğünce belirli aralıklarla tüm mahallelerde toplu temizlik uygulamalarına devam edilecektir.
8. Apartmanların girişlerine broşürler asılarak ev sakinlerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi sağlanarak, Apartman yöneticilik sisteminin geliştirilmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması için çalışmalar yapılacaktır.
Bu vesile ile bu önemli kampanyamıza katılarak destek olan toplumumuzun her kesimine ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi. 
     Yapılan konuşmalardan sonra, topluca Atatürk Caddesinden başlamak üzere 11 Mayıs Şehitler Anıtına doğru yürüyüş ve uygulamalı temizlik yapılarak farkındalık yaratılmaya çalışıldı, ayrıca Esnaflarımıza Çevre Kirliliği Önlenmesi hakkında bilgilendirme ile ilgili broşürler dağıtıldı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet