Skip Navigation Links

İş Dünyası Sanayi Devrimine Hazır!

Yerli Otomobil Kesinlikle Hatay'da Üretilmeli'

İş Dünyası Sanayi Devrimine Hazır!

Ekonomi   A+a-

 Türkiye'nin kendi üreteceği %100 yerli otomobile sahip olmalı talimatıyla başlatılan çalışmalar içerisinde firma ortaklarının imzaları atmasıyla start verildi. İhracatçıların sanayicilerin yeni rekabet ortamı ile baş edebilmesi için yenilikçi olması gerekiyor. Bu kapsamda 2023 vizyonunda dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemiz yeni ufuklara ilerlerken GÜÇSİAD, Türkiye için üreten, çalışan ve ekonomiye katma değer sağlayan iş adamlarının sesi olarak çalışmalarına devam ediyor.
Yenilikçiliğe dönük ekonomi politikaları olmadan uluslararası rekabette avantaj sağlamanın mümkün olmadığını belirten GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun, “KOBİ’lerimizin teknoloji ve altyapı olanaklarını artırarak üretim yapılarını yeniden dizayn etmeleri gerekiyor. 
Kesinlikle yerli otomobil Hatay'da, hatta İskenderun’da üretilmeli. Özellikle Altyapısı müsait olan güçlü demir, çelik, saç üretim sanayimizin bu yönde harekete geçebileceğini ve başarabileceğini öngörüyoruz. Ayrıca bölgemizin konumu, deniz, kara, hava ve demiryolu bağlantılarıyla kolay erişebilirliği, limanlarıyla lojistik altyapısının da harekete geçmesiyle Türkiye’nin Uluslar arası arenada sanayi, üretim ve ticaret merkezi olarak sınıf atlayacağını, aynı zamanda istihdama büyük katkılar sağlayacağını da ifade etmek istiyorum” dedi.

 

‘Hedeflerimiz İçin Üretim ve Ticaret Trendini Şekillendirmeliyiz’

Gelişmekte olan ülkeler için fırsatlar sunan Endüstri 4.0 sistemi ile ilgili açıklama yapan GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun, “Artık gecemizi gündüzümüze katıp daha fazla çalışma vakti. Bunu yaparken web teknolojileri, otonom üretim sistemleri ve uluslararası ticaretteki dönüşümleri yakından takip ederek hızlı tepkiler vermeliyiz. 2023 yılı hedeflerimiz için hem devletimizin hem de biz iş dünyasının geleceğin üretim ve ticaret trendini şekillendirmekten başka çaresi bulunmamaktadır. Bölge olarak Sanayi'de verimliliği arttıran ve üretim maliyetlerini düşüren Endüstri 4.0 sistemi başarıyla hayata geçirildiği takdirde, aynı zamanda yerli otomobil’in de bölgemizde üretilmesi durumunda bir yandan yan sanayi üretimi ve dış ticaret, lojistik faaliyetleri artacak diğer yandan Türkiye orta gelir tuzağından kurtularak gelişmiş ülkeler arasına girecektir.” diye konuştu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet