Skip Navigation Links

İskenderun’un İlk Kitap Fuarı İSTE’de Açıldı

İskenderun’da ilk kez düzenlenen Kitap Fuarı’nın resmi açılışı yapıldı.

İskenderun’un İlk Kitap Fuarı İSTE’de Açıldı

Kültür Sanat   A+a-

Ortaya koyduğu TEKNOVERSİTE vizyonuna uygun olarak; bilime, teknolojiye ve inovasyona yaptığı katkıların yanında; kültüre, sanata ve sosyal etkinliklere yönelik çalışmalarıyla da dikkat çeken İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bir ilke daha imza attı. İskenderun’daki en büyük kültürel etkinliklerden biri olan Kitap Fuarı’nın resmi açılış töreni İSTE Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
19 Kasım tarihine kadar 10 gün boyunca saat 10.00-20.00 arasında İSTE Merkez Kampüsü’nde açık kalacak olan fuara 150 yayınevi katılırken, fuar boyunca 80 yazar da imza günü düzenleyerek okurlarıyla buluşacak.
 

1. İskenderun Kitap Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin YAYMAN; “Sanayinin kalbi olan İskenderun, işadamlarıyla, bürokratlarıyla kamu ve özel sektör yatırımlarıyla her şeyin en iyisini hak eden bir şehirdir, ancak her şeyden çok kitabı hak eder, kitap fuarını hak eder. Bir Çin atasözünde; ‘bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikiniz, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz’ der. İnsan yetiştirmek için kolları sıvayan, kitap fuarları yapan, Türkiye’nin ilk ve tek Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’ni oluşturan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’ye ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Törenin ilk konuşmasında kürsüye gelen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; “Bugün bir ilki yaşıyoruz. İskenderun’da ilk defa düzenlenen Kitap Fuarı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Vefatının 79. Yıldönümü münasebetiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, minnetle, özlemle anıyoruz. O’nun “kitaplar vazgeçilmez ve asla aldatmayan dostlardır” sözünü hatırlatıyorum ve içeride kitap fuarında bizleri bekleyen en kıymetli dostlarımız olan kitaplarla buluşmak için sabırsızlanan ve buraya gelen tüm kitapseverlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından 1. İskenderun Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin YAYMAN, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ ile birlikte tüm stantları ziyaret ederek, öğrencilere kitap okumalarını tavsiye etti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin YAYMAN ve beraberindeki heyet daha sonra iskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
 
Fuarın açılışına; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin YAYMAN, Hatay Vali Yardımcısı Aydın TETİKOĞLU, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü (MKÜ) Prof. Dr. Hasan KAYA, İskenderun Kaymakamı Recep SOYTÜRK, Belen Kaymakamı Abdülaziz YILMAZ, Tosyalı Holding YK Üyesi Fatih TOSYALI, Atakaş Şirketler Grubu YK Başkanı Recep ATAKAŞ, İTSO YK Başkanı Levent Hakkı YILMAZ, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü IŞIKGÖR ile diğer bürokratlar, davetliler, öğretim elemanları idari personel ve öğrenciler katıldı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet