Skip Navigation Links

Yerli Otomobil İskenderun Körfezi’nde Üretilmeli !

Türkiye’nin yerli otomobil atılımı için 4 büyük şirket seferber oldu.

Yerli Otomobil İskenderun Körfezi’nde Üretilmeli !

Gündem   A+a-

Türkiye’nin yerli otomobil atılımı için 4 büyük şirket seferber oldu. İmzalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda atıldıktan sonra, Hatay’da Yerli Otomobil Hatay’da veya İskenderun Körfezi’nde üretilmeli şeklinde sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatıldı.
Yerli otomobilin Hatay, Hassa OSB veya İskenderun Körfezi’nde üretilmesinin onlarca sebebi ve coğrafi avantajı bulunuyor.
Bir otomobil için gerekli tüm hammaddelerin önemli bir bölümünün İskenderun Körfezi’nde üretiliyor olması, ihracat için limanlar, oto yol bağlantıları ve demir yolu imkanlarının İskenderun Körfezi’nde olması, yerli otomobilin üretilmesi için önemli birkaç neden olarak karşımıza çıkarken, Hassa Tüneli projesiyle bağlantılı kurulan Hassa OSB ile de doğunun sıcak denizlere inmesi açısından da sonsuz imkanlar sunuyor.
İskenderun Körfezi’ni sadece Samandağ, Arsuz, İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinden ibaret saymanın büyük bir hata olduğu gerçeğinden yola çıkarak, İskenderun Körfezi Limanlarına oto yol bağlantıları tamamlanmış, binlerce dönüm arazisi hala yatırımcı bekleyen Osmaniye OSB’de yeterli alanın da bulunması, yerli otomobili üretmek için gerekli imkanları yeterli kılıyor.
İskenderun ilçesi isimli Facebook sayfası yerli otomobilin üretilmesi için İskenderun Körfezi’nin sunduğu imkan ve avantajları şöyle özetledi ;
1- Demirçelik Fabrikaları
2- Liman Denize Kıyısının Oluşu ( Roro Gemileriyle Daha Kolay İhracat)
3- Ulaşım (Otoban, Demiryolu)
4- Doğuya Giden Kapı
5- Kalifiye Eleman
6- Teknik Üniversite Ve Birçok Teknik Lise
7- Mevsim Koşulları Herzaman İyi (Adeta Cennet Gibi)
8- Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in kesiştiği noktada
9- Kolay Yedek Parça Temini
10) Gelen Yurtdışı Müşterilere Nefis Yemekler:)
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet