Skip Navigation Links

Arsuz Başkent’te Fark Yarattı..

Başkent'te Hatay Günleri etkinliğine katılan Arsuz Belediyesi, hazırlamış olduğu özel tasarımlı standıyla fark yarattı.

Arsuz Başkent’te Fark Yarattı..

Arsuz   A+a-

 Başkent'te Hatay Günleri etkinliğine katılan Arsuz Belediyesi, hazırlamış olduğu özel tasarımlı standıyla fark yaratırken, Ankara'daki Arsuz'un sıcak havası ziyaretçilerin hafızasına işledi.
 
Bu yıl Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 6’ncısı düzenlenen ve hafta sonu sona eren Başkentte Hatay Günleri'ne Arsuz Belediyesi’nin, Arsuz'un sıcak kumsalıyla kaplı yer zemini, uçan martıları, balık ağı ve deniz kabukları ve balıkçı teknesinin yanı sıra ilçenin güzelliklerinin resimlerle süslendiği stant ile damgasını vurdu.
 
1 Kasım Çarşamba günü 12.30’da AKM alanında gerçekleştirilen resmi açılış töreniyle start alan Başkentte Hatay Günleri etkinliğine, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül , Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Erdal Ata, Milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve  Hatay’ın diğer yerel yöneticileri, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ve çok sayıda davetli katıldı.
 

İklimiyle ve İnsanıyla Sıcak Arsuz 

 
Ankaralıların  ve Ankara'da yaşayan Arsuzluluların karşısına Deniz - Kum ve Güneş konseptiyle çıkan Arsuz Belediyesi kuşkusuz diğer ilçe stantlarından çok daha zengin görselliğiyle dikkat çekti. Arsuz'un keşfedilmeyi bekleyen tüm güzellerini tanıtma amacıyla ziyaretçileri konuk eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, misafirperverliğiyle Başkentlilere Arsuz'un iklimiyle ve insanıyla sıcak kanlı olduğunu gösterdi. 
 
Başkentlilerin Arsuz’u her yönüyle daha yakından tanıma fırsatı buldukları tanıtım standında üzerinde Arsuz’un fotoğraflarının bulunduğu tanıtıcı broşür, magnet ve CD’ler yoğun talep görürken, deniz kumu ve deniz kabuklarıyla kamplı stand zeminine ziyaretçilerin şaşkın bakışları dikkatlerden kaçmazken, Arsuz'un mas mavi denizinin görüntüsünün ve balıkçı teknesinin bulunduğu özel tasarımlı stantta misafirler fotoğraf çekmek için adeta birbiriyle yarıştı.
 
Arsuz her alandan öne çıkarmak adına çalışmalarında durmak bilmeyen Başkan Culha, bakanları milletvekillerini, bürokratları, işadamlarını ve çok sayıda Arsuz standına ilgi gösteren misafirleri konuk etmenin yanı sıra diğer hemşeri ilçe belediye stantlarına da nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi.
 

Ulusal Basından Büyük İlgi

 
Etkinliğe Ankaralılar gibi ulusal basında akın etti.Ulusal basında Hatay’ın kültürü ve UNESCO’dan ödül alan gastoromisi tanıtılırken balıkçı teknesi ve ağı, deniz kabukları gibi görselliğiyle ön planda olan Arsuz standına da ulusal basının ilgisi büyüktü. TRT Haber, Beyaz TV, NTV ve bir çok ulusal kanalda kendine yer bulan Hatay günleri izleyenlere güzel dakikalar yaşattı..
 
 
 
 

“Modern çağın medeniyetidir Arsuz”

 
Arsuz’un kral mezarları ve büyük medeniyetlerin kalıntılarıyla dolu bir tarih ilçesi olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz’da çan sesi ezan sesine karışır. Arsuz’da var olan yaşam, hoşgörü ve sevgi bütün dünyaya örnek olacak türdendir. Tarihi kralların ardından Cleopatra’nın büyülü sesi duyulur kıyılarından. Modern çağın medeniyetidir de Arsuz… Kıyılardaki tesislerde yüzmek, güneşlenmek ya da dinlenmek; dağ yürüyüşleri yapmak, geceleri çeşitli eğlence mekânlarında sınırsızca eğlenmek de mümkün Arsuz’da. Kısacası Arsuz, bir yeryüzü cennetidir. Bu cennette deniz, güneş, doğa ve balığın yanı sıra en önemli olanı barış ortamı var. Dünyanın neresinden olursa olsun ilçemize gelen herkesi barış ve güven ortamı içerisinde kardeş gibi bağrımıza basarız. İnsanlar kendilerini burada güvende hissederler” diyerek, standı ziyaret eden konuklara Arsuz'u tanıttı.
 
Yoğun bir tempo içerisinde ve karnaval havasında geçen Başkent'te Hatay Günleri'nin son gününde Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman Arsuz standını gezdi. Standı gezen ve daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de etkinliğe özel tasarımlı standa yönelik beğenisini dile getiren Bakan Yardımcısı Yayman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve ekibinin örnek teşkil eden misafirperverliği için teşekkür etti. Akabinde Bakan Yardımcısı Yayman, Katılım Belgesini Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz'a takdim ederek çalışmalarında başarılar diledi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet