Skip Navigation Links

Başkan Savaş Muhtarlarla Biraraya Geldi

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, çözüm ortağı olarak adlandırdığı mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişareler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Başkan Savaş Muhtarlarla Biraraya Geldi

Gündem   A+a-

 Zenginler Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Savaş’ın yanı sıra; Akdeniz Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı ve aynı zamanda Hatay Muhtarlar Dernek Başkanı Mahmut Gülcü, Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu, Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel, STK önderleri, mahalle muhtarları, çok sayıda esnaf ve mahalle sakinleri katılım gösterdi. 
 
Gülcü yaptığı konuşmada, “2012 yılında itibaren Başkan Savaş ile mesai sarf etmekteyiz. Ben bu nedenle hem muhtarlarımız hem de derneğimiz adına kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Başkanımız belediye başkanlığı dönemi boyunca Hatay’a birlik ve beraberlik kattı. Antakya Belediye Başkanı olduğu dönemlerde dahi özellikle Suriye’de yaşanılan iç savaşın başlamasının ardından ilçelerdeki muhtarlarla bir araya gelerek istişareler gerçekleştirdi. Çünkü Hatay, tüm renkleriyle kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamış olan örnek bir topluma sahip. Başkanımız gerçekleştirdiği toplantılarda Hatay’ı savaşın içine çekmek isteyen dış güçlere karşı herkesi sağduyuya davet etti. Yakın zamanda gerçekleştirilen Hatay halkı için büyük önem taşıyan ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ adlı imza kampanyasında Başkan Savaş, engel olmak isteyenlere rağmen büyük bir mücadele örneği sergiledi. Hatay’ın geleceği için özellikle gençlerimize sağlanabilecek olan iş imkânı için oldukça önemli bir proje” dedi.   
 
BAŞKAN SAVAŞ: TARİHİ DOKUNUN İÇERİSİNE BİR GASTRONOMİ SOKAĞI YAPMAK İSTİYORUZ
 
Başkan Savaş, “ Ben siyaseti fazla bilem. Şu savaş dolaysısıyla bizi birbirimize düşürememelerinin en büyük nedeni buradaki kanaat önderlerimizin bu konudaki dik ve sevecen duruşu ile Hatay adına el ele tutuşmasıydı. Muhtarlarımız da kendi bölgelerinin kanaat önderleridir. Bu konuda hepinizin büyük emeği var. Hatay’da bu güzel ortam olmasaydı, biz iki güzel olayla karşı karşıya gelemezdik. 1 Ocak ayında elde etmiş olduğumuz EXPO 2021. İkincisi ise Gastronomi şehri ilan edilmemiz. Bu basit bir olay değil. Birleşmiş Milletler sizi dünyadaki 26 şehirden biri ilan ediyor ve diyor ki sizin geleneksel yemekleriniz tüm dünyaya örnektir, bu örneği dünyayla paylaşın ve sizin şehrinize zenginlik katsın. Başta esnafımız olmak üzere tüm belediyelerin bu konudan faydalanabilmesi için çok çaba sarf etmesi lazım. Çünkü Hatay’a gelen misafirler bizim tarihi ve kültürel varlıklarımız için geliyor ama bundan sonra yemek için gelecek. Yanı başımızdaki savaş bittiğinde bizler, özellikle tarihi dokunun içerisinde bir gastronomi sokağı yapmak istiyoruz. Bu sokağın Hatay’ı çok iyi şekilde tanıtacağına inanıyorum. UNESCO’nun bizi elit şehirlerden bir marka olarak lanse etmesi müthiş bir marka değeri taşıyor. Biz 2009’un sonundan beri önce Antakya’yı gastronomi şehri yapmak için uğraştık. Sonra Hatay Büyükşehir olduğu zaman Hatay olarak gastronomi şehri ilan edildik. Bu durum Hatay için çok önemli bir durum. İlk başvurduğumuz zamanlarda kabul edilseydi sadece Antakya gastronomi kenti olacaktı şimdi tüm Hatay oldu. Erzin’den Samandağ’ına, Yayladağı’ndan Hassa’ya kadar tüm Hatay gastronomi şehri olarak adlandırılacak ve markalaşma değerimiz tüm Hatay çapında olacak” açıklamasında bulundu.
 
“BİRÇOK SEKTÖRDE AYAKTA KALABİLMEMİZ İÇİN HATAY’A TEŞVİK ŞART”
 
EXPO ve gastronomiden sonra diğer önemli bir konu da 5’inci teşvik bölgesi olmamızdı. Biz o işin arkasındayız. Emeklerimiz boşa gitmeyecek bu sonucunu alacağımızı düşünüyoruz, ilgili makamlarla irtibat halindeyiz. Nasıl olursa olsun illa bizim istediğimiz gibi olmasına gerek yok, yeter ki Hatay’ın ekonomisine katkı sağlayacak bir sonuç alalım. Hatay’ın şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yardımına, teşvike, yatırıma ihtiyacı var. Savaştan sonra Ortadoğu’nun altyapı ve üstyapıda yeniden yapılanmasında en çok sıkıntıyı çeken Hatay olarak biz de ekonomik anlamda kendimize pay çıkartmamız lazım. Hatay’ın ve çocuklarımızın geleceği adına güçlü olmamız lazım. Ticaret, sanayi, turizm, tarım ve lojistik sektörü olarak ayakta kalabilmemiz için burada hareketlilik ve yatırım gerekiyor. Bizim Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaraş gibi yatırım yapacak ortama sahip olmamız lazım. Bu yüzden bu teşvik konusu çok önemli” ifadelerine yer verdi.
 
Konuşmaların ardından Başkan Savaş, mahalle muhtarlarını dikkatli bir şekilde dinleyerek çözüm önerileri hususunda kısa notlar aldı. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet