Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkent’te Hatay Günleri Kapılarını Açtı

Hatay Valiliği, HBB ve Hatay Birlik Vakfı tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Başkent’te Hatay Günleri” kapılarını açtı.

Başkent’te Hatay Günleri Kapılarını Açtı

Gündem   A+a-

 Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Başkent’te Hatay Günleri” 1 Kasım Çarşamba günü kapılarını açtı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’ı tanıtan stantları etkinliğin ilk gününde ulusal basının ilgi odağı oldu.
 
4 gün sürecek olan etkinliğin açılışına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Erdal Ata, Hataylı milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay ilçe belediye başkanları, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER ANKARALILARIN BEĞENİSİNE SUNULDU
 
Hatay’ın tarihi ve kültürel değerlerini, dünyaca ünlü damak çatlatan lezzetlerini, muhteşem el sanatlarını ulusal ve uluslararası etkinliklere başarıyla taşıyan Başkan Savaş, bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Başkent’te Hatay Günleri’nde Hatay’ın eşsiz lezzetlerini Ankaralıların beğenisine sundu.
 
HATAY GÜNLERİNE ULUSAL BASINDAN YOĞUN İLGİ
 
Ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği ‘Başkent’te Hatay Günleri’nde konuşan Başkan Savaş, “Hatay’ın orijinal ürünleriyle ‘Başkent’te Hatay Günleri’ni gerçekleştiriyoruz. 6 yılı aşkındır yanı başımızda büyük bir yangın var. Bu yangından korunmak, Hatay'da birliği korumak ve emin adımlarla geleceğimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. 6 yılı aşkındır birbirimize sevgiyle saygıyla sarılarak bugünlere geldik. Hatay’ın değerlerini küçük demo şeklinde de olsa Ankaralı dostlarımızla paylaşmaya geldik. Hatay’ın esas tadı Hatay’da yaşanır. Tüm dostlarımızı Hatay’a bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
YÖRESEL LEZZETLER 5 KASIM’A KADAR ZİYARETÇİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK
 
Gastronomi alanında UNESCO’nun yaratıcı şehirler ağına katılan Hatay’ın yöresel tatları 5 Kasım Pazar gününe kadar ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek. 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş