Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’da Azmin Zaferi !

Abonelere Doğal Gaz Verilmeye Başlandı …

Arsuz’da Azmin Zaferi !Web
TV

Arsuz   A+a-

 Hatay’ın Arsuz ilçesi, henüz 3.5 yıldır ilçe statüsüne kavuşmuş olmasına rağmen, Belediye Başkanı Nazım Culha önderliğinde istikrarlı ve hızlı bir hizmet atağıyla geleceğe güvenle bakıyor. 
Yaklaşık iki ay önce temeli atılan 20 kilometrelik altyapı imalatıyla  doğal gaz şebekesinden ilk abonelik işlemi yapılarak, Karaağaç Mahallesi’nde birinci etap  bölgesine doğal gaz verilmeye başlandı.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Aksa Doğal Gaz Bölge Müdürü  Metin Ceyhan ve vatandaşların katıldığı törenle, sembolik olarak ilk abonelik  CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Uzman Doktor Ender Çolakoğlu’nun konutuna yapıldı. 
Arsuz halkına verdikleri sözleri tutmanın mutluluk ve heyecanını yaşayan Belediye Başkanı Nazım Culha ve ekibi, hiç programda olmamasına rağmen, EPDK’dan bütçe ayrılmasını sağlayarak Aksa Doğal Gaz şirketinin Arsuz’da doğal gaz yatırımını gerçekleştirmesinin heyecanını yaşadı. 
 

Söz Verdik Başardık ! Arsuz’a Hayırlı Olsun .. 

Yaklaşık 2 ay içerisinde hızlı çalışma temposuyla birinci etap çalışmalarını bitirerek doğal gaz vermeye başlayan AKSA Doğal Gaz şirketinin tüm yönetim kurulu ve çalışanlarına bölge müdürü Metin Ceyhan’ın şahsında teşekkür eden Başkan Culha, ikinci etabın daha büyük bir bütçeyle tüm Karaağaç Mahallesi’ni bitirecek şekilde 2018 yılında tamamlanmasını beklediklerini söyledi. 
Heyecanı konuşmasına da yansıyan Belediye Başkanı Nazım Culha şöyle dedi; 
Bugün burada çok önemli bir iş için bir arada bulunmaktayız. Uzun süredir tartışılan ve uzun süre beklediğimiz bir doğal gaz mevzusu var. Bir kaç ay evvel temel atma töreninde bulunduğumuz bir çalışma başlattık. Aslında 2 yılı bulan bir çalışma sonucunda Arsuz'un şu anda yürütülmekte olan doğal gaz projesi konutlara alınması sağlandı. Çalışma bugün son noktaya vardı. Bugün Aksa Gaz Arsuz'a doğal gazı veriyor. Şuanda Botanik Sitesinde bulunmaktayız. Bugün Arsuz'un Karaağaç mahallesine ilk aboneyi gerçekleştiriyoruz. Bu abone işleminden sonra bu bölgede bulunan kendi sokağında doğal gaz hattı olan her vatandaşımız abone olmak üzere başvurabilir. 
Ben bu konuda doğal gazı ilçemize alma konusunda yaptığımız çalışmalarda bize katkı veren başta EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'a, Enerji Bakanı yetkililerine ve Aksa Gaz bölge müdürü Metin Ceyhan'a teşekkür ediyorum. Ben bu çalışmaların 2018'de devam edeceğine inanıyorum. 2018'de inşallah büyük bir bütçe ile Karaağaç'ın sonuna doğru gitmeye çalışacaklar. Bu süreç içerisinde bütün Karaağaç ve Nardüzü mahallelerimiz doğal gazı kullanmış olacaklar. “

Aksa Doğal Gaz Bölge Müdürü Metin Ceyhan;

2018-2019’da Arsuz’un Büyük Bölümü Doğal Gaz Alacak

Aksa Doğal Gaz Bölge Müdürü Metin Ceyhan da yaptığı açıklamada, Arsuz halkını doğal gazla buluşturmak için yoğun çaba sarfeden Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür etti ve 2018 ve 2019 yıllarında Arsuz ilçesinin tamamını doğal gazla buluşturmak için çalışacaklarını söyledi.
Metin Ceyhan açıklamasında şöyle dedi; “Başkan Culha'ya teşekkür ediyorum. Çok uğraştı. Sayesinde bu doğal gaz buraya geldi. Bildiğiniz gibi iki ay önce bir temel atma töreni ile başlamıştık. 2 ay içerisinde yaklaşık 20 kilometre imalat yapıldı. Gün itibari ile gaz hazı salınmış oldu. Yatırımlarımız devam edecek. 2018-2019 da yatırımlarımız devam edecek. Karaağaç'ın tamamı doğal gaz'a kavuşmuş olacak 2019 yılı sonu itibari ile ama 2018'de de bitirebiliriz. 2018'in sonunda inşallah bitmiş olacak. “

Uzman Doktor Ender Çolakoğlu;

2 Ayda Rekor Kırılacağını Düşünemedim .. 

Arsuz’da ilk doğal gaz aboneliği konutuna yapılan Uzman Doktor Ender Çolakoğlu ise yaptığı açıklamada, iki ay önce yapılan temel atma töreninde bu kadar kısa sürede biteceğini hiç tahmin etmediğini belirterek, Arsuz’a bu önemli hizmetin gelmesinin mimarı Belediye Başkanı Nazım Culha ve AKSA Doğal Gaz şirketi Bölge Müdürü Metin Ceyhan’a teşekkür etti ve sözlerine şöyle devam etti. 
“Yaklaşık 60-65 gün önce temeli atıldığında bu bölgede yaşayan bir sakin olarak 2 ay sonra gaz verileceği söylendiğinde işin doğrusu ‘acaba’ sorusunu sormuştum kendi kendime ama gerek Başkan Culha'nın süreçten önceki gayretleri hem de inşaat başladıktan sonraki işe bakış açısını gördükten sonra Aksa'nın profosyenel yetkililerinin, bölge müdürünün ve yerel çalışanlarının çalışma hızını gördükten sonra bu ‘acaba’ sorusu kalkmıştı. Bu ‘acaba’ sorusunun kalktığı bir günü yaşıyoruz. Bugün itibari ile gazın verildiğini geçen hafta öğrenmiştik. Site sakini olarak çok memnunuz çok mutluyuz bu durumdan. Çağımızın gereksinimlerine uygun bir ısınma sistemi ile ihtiyaçlarımızı gidereceğiz.”
 
 
 
Arsuz’da Azmin Zaferi ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş