Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Suriyeli Yetim ve Öksüzlere Tekne Gezisi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Gençlik Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde Suriyeli öksüz ve yetim çocuklara tekne turu etkinliği düzenlendi.

Suriyeli Yetim ve Öksüzlere Tekne GezisiWeb
TV

Gündem   A+a-

 
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Gençlik Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde Suriyeli öksüz ve yetim çocuklara tekne turu etkinliği düzenlendi.
 
  Reyhanlı ilçesinden gelen yaklaşık 30 Suriyeli öksüz ve yetim çocuk gün içerisinde önce alışveriş merkezine giderek yemek yedi, oyunlar oynadılar. Çocuklar ardından tekne turu ile İskenderun Körfezi’ni gezdi.
 
  Sahil alanında bulunan tekneye binen Suriyeli çocuklar ilk defa tekneye binmenin ve denizi görmenin heyecanını yaşarken, keyifli bir gün geçirmelerinden dolayı yetkililere teşekkür ettiler. Mutlulukları ve sevinçleri yüzlerine yansıyan savaşın mağdurları öksüz ve yetimler güzel bir gün geçirmenin keyfine varırken, teknede çalan Arapça parçalara da eşlik ettiler.
 
  Suriye’deki iç savaşta anne ve babasını kaybetmiş yetim ve öksüz çocuklarla bir organizasyon yapmak istediklerini belirten İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Savaşın mağdurları yetim çocuklarımızı öncelikle bir alışveriş merkezine götürdük. Burada oyun parkında diledikleri kadar oynadılar. Daha sonra hep birlikte yemek yedik. Çocuklarımızın ilk defa bir yürüyen merdivenden inmeleri o anki mutlulukları inanın çok başkaydı. Kış sezonun yaklaşması nedeniyle kışlık kıyafetler aldık ve çocuklarımıza bunları hediye ettik. Şimdi de burada İskenderun sahilinin güzelliklerini çocuklarımıza göstermek ve tekne turu ile körfezin seyrini hep birlikte izledik. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri bu tekne turu ile perçinledik. Buradan da gençlik merkezine giderek geleneksel Türk örf ve adetlerinde olan çocuk oyunlarını oynatıp daha sonra da kendilerini Reyhanlı’ya yolcu edeceğiz” dedi.
 
Videosu Az Sonra...
 
 
Suriyeli Yetim ve Öksüzlere Tekne Gezisi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş