Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Turnuva Arsuz'a İz Bıraktı

Arsuz’da düzenlenen ve dört gün süren 2017 Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası kıyasıya mücadelenin ardından sona erdi.

Bu Turnuva Arsuz'a İz BıraktıWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) işbirliğiyle dördüncü kez Arsuz’da düzenlenen ve dört gün süren 2017 Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası kıyasıya mücadelenin ardından sona erdi. 
Arsuz Lion King Apart Otel Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile Başkan Yardımcıları Ali Yavuz, Sedat Deveci, Özgür Murt, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban, TSF Hatay İl Temsilcisi Bedrettin Günay, Şampiyona Gözlemcisi Uluslararası Hakem Kıyasettin Aydın , İşadamı Mahir Tinaztepe, Lion King Apart Otel sahibi Hasan Arslan, belediye meclis üyeleri, veliler ve sporcular katıldı.
17 ilden 71 sporcunun yarıştığı şampiyonada en doğru hamleleri yapan Cankurt Emiroğlu hem Türkiye Yıldırım Satranç Şampiyonu hem de Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonu olurken, 16 Yaş ve Altı Kategorisinde ise İbrahim Berk Züberoğlu şampiyonluğunu ilan etti.
"Arsuz'suz Bir Hatay Düşünülemez"
Arsuz Belediyesi'nin ve Türkiye Satranç Federasyon'unun harika bir kombine oluşturduğunu ifade eden TSF Yönetim Kurulu Üyesi  Sultan Daban yaptığı konuşmasında, dört yıldır profesyonel anlamda bir ekip ruhuyla A Kalite bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Daban yaptığı konuşmasında, "Sosyal belediyecilik kültürüne sahip Arsuz Belediyesi'nin diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum. Şuna da inanıyorum ki sayın misafirler, artık Hatay'ı anarken Arsuz'suz bir Hatay'ı anamayacaksınız, Arsuz'suz bir Hatay düşünemeyeceksiniz" şeklinde konuştu.
"Belediyecilik Sadece Yoldan İbaret Değildir."
Sosyal belediyeciliğin çok önemli olduğu bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı konuşmasında belediyeciliğin sadece alt yapıyı, kaldırım ve yoldan ibaret olmadığını ifade etti. Şampiyonanın Arsuz'da dördüncü kez gerçekleştirilmiş olmasının sevincini yaşadığını belirten Başkan Culha, şampiyonada yarışan herkesin kendisi için birer şampiyon olduğunu söyledi. Arsuz'un sadece iklimiyle değil halkıyla ve belediyesiyle de sıcak olduğunu da konuşmasında ifade eden Başkan Culha, organizasyona katkı sunan herkese teşekkür etti. 
Desteğe Fidan Sertifikası
Yapılan konuşmaların ardından TSF Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban tarafından federasyon adına şampiyonaya desteklerinden dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'ya, şampiyona sponsoru hayırsever İşadamı Mişel İlbasan'ı temsilen İşadam Mahir Tinaztepe'ye, Lion King Apart Otel Sahibi Hasan Arslan'a, Şampiyona Başhakemi Ulusal Hakem Yadigar Perçin'e ve Şampiyona Gözlemcisi Uluslararası Hakem Kıyasettin Aydın'a turnuva anısına Ankara'da bulunan ormanda dikilmek üzere fidan sertifikası verdi.
Ödüller Sahiplerini Buldu
Türkiye Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda FM Cankut Emiroğlu 8,5 puanla Türkiye Yıldırım Şampiyonu olurken, FM Doğa Boran Şahin 7,5 paunla ikinci, Halil Nejat Özmen ise 7 puanla üçüncü oldu.
 
Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası'nda ise  Genel Kategoride yine FM Cankut Emiroğlu 8 puanla Türkiye Hızlı Şampiyonu olurken, FM Doğa Boran Şahin ve FM Diyap Büyükaşık 7,5 puanla ikinci ve üçüncü oldu. 16 Yaş ve Altı kategorisinde İbrahim Berk Züberoğlu 7,5 puanla şampiyon olurken, aynı puanla Arda Altundal ikinci, Barış Emre Yılmaz üçüncü oldu.
 
Şampiyonada her iki etabında ilk üçe giren sporculara madalya ve kupalarının yanı sıra Şampiyonayı ilk on sırada tamamlayan sporculara nakdi ödülleri Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve TSF Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban tarafından törenle takdim edildi.
 
 
Bu Turnuva Arsuz'a İz Bıraktı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş