Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Mahşerin 5 Atlısı'na Yoğun İlgi

Sağlık Alanında Alternatif Görüşler İSTE’de Tartışıldı

'Mahşerin 5 Atlısı'na Yoğun İlgi

Eğitim   A+a-

 Alınan tüm önlemlere rağmen her geçen gün artmaya devam eden ve tam olarak çare bulunamayan hastalıkların sebeplerinin tartışıldığı “Mahşerin 5 Atlısı” adlı konferansa katılım yoğun oldu.
 
Herbalist Recep EKİNCİ ve Melis DOĞANTAN’ın sunumuyla gerçekleşen konferansa; ev sahibi olarak  İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, İskenderun Kaymakamı Recep SOYTÜRK, Arsuz Kaymakamı Musa SARI, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar TEKİN ile akademisyen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
 
Yapmış olduğu sunumda; “Paraben, Formaldehit, Asetaldehit, Glutamat ve Kortizol-Kortizon’u” Mahşerin 5 Atlısı olarak nitelendirilen Recep EKİNCİ; “İnsan vücuduna gerek ilaçlar, gerekse plastik ve sentetik maddeler aracılıyla geçen bu 5 madde hücrelerin yapısını bozmakta, tümör ve kansere sebep olmaktadır. Bilindiği üzere herhangi bir hücrenin veya hücre gruplarının, organizmanın kontrol mekanizmalarının tesirinden çıkıp hızlı ve anormal bir çoğalma ile ortaya çıkan kitlelere tümör veya halk arasında ‘ur’ diyoruz, yine organ veya dokudaki bu hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasının kötü huylusuna da ‘kanser’ diyoruz. Mahşerin 5 atlısı olarak nitelendirilen ve günümüzde diş macunundan mobilyalara, perdelerden halılara, mutfağımızda kullandığımız yemek tabaklarında ve daha birçok tüketim ürününde, ürünlerin kullanım süresini uzatmak için kullanılan bu maddelerin, bilinçsiz tüketimi büyük tehlike arz etmektedir. Sağlıklı bir yaşam için, bunları hayatımızdan çıkarmalıyız veya bunların kullanımını en azından izin verilen asgari seviyelere düşürmeliyiz” dedi.
 
Konuşmasında Uzakdoğu tedavi yöntemlerinden örnekler veren Melis DOĞANTAN ise; “Batı tıbbı rahatsızlıklara lokal olarak yaklaşır, doğu tıbbı ise genel yaklaşmaktadır. Rahatsızlık meydana geldikten sonra müdahale hem zor hem de başarması zor bir süreçtir, ama Uzakdoğu tedavi yöntemleri yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğinden her an için vücudumuzu dinleyerek rahatsızlık başlamadan çözmeyi amaçlamaktadır. Dilimiz ve yüz hatlarımız bize rahatsızlıklarımızın sinyallerini vermektedir. Önemli olan onu okuyup müdahale etmektir” dedi.
 
Katılımlarından ve vermiş oldukları bilgilerden dolayı Recep EKİNCİ ve Melis DOĞANTAN’a teşekkür eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’nin konuşmacılara çiçek takdiminin ardından program verilen davetiye ile sona erdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar