Skip Navigation Links

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal İTSO’yu Ziyaret Etti

Hamit Bal, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, ertelenen sigorta prim borçlarının zamanında ödenmesi ile ilgili oda yönetimine bilgil

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal İTSO’yu Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

 

SGK Hatay İl Müdürü  Hamit Bal, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, ertelenen sigorta prim borçlarının zamanında ödenmesi ile ilgili oda yönetimine bilgiler verdi.
 
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, İTSO Ziyaretinde yaptığı açıklamasında, “ Bilindiği  üzere 6770 sayılı Kanunun 28 inci maddesi ile 5510 sayılı Kanuna geçici 72 nci madde eklenmiştir. Bu madde ile 2016/Aralık, 2017/Ocak ve Şubat aylarına ait primlerin bir kısmı ertelenmiştir.
Bu kapsamda;
 
2016/Aralık ayına ait ertelenen sigorta prim borçlarının 31/10/2017 tarihine kadar,
2017/Ocak ayına ait ertelenen sigorta prim borçlarının 30/11/2017 tarihine kadar,
2017/Şubat ayına ait ertelenen sigorta prim borçlarının ise 26/12/2017 tarihine kadar,
ödenmesi gerekmektedir.Ertelenen sigorta primlerinin bu sürelerin sonuna kadar ödenmemesi durumunda (2016 yılı ve öncesinde tescil edilen işyerleri hariç olmak üzere) bu sürelerin sona erdiği tarihleri takip eden aylarda asgari ücret desteğinden yararlanılması mümkün olmayacaktır.Ayrıca ertelenen sigorta primlerinin bu sürelerin sonuna kadar ödenmemesi durumunda bu borçlar ödenmediği sürece teşvikli bildirge düzenlenemeyecektir.
 
İşverenlerimizin asgari ücret desteğinden ve teşviklerden yararlanabilmeleri açısından ertelenen tutarları bu sürelerin sonuna kadar ödemeleri önem arz etmektedir” dedi.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “Prim borçlarının ertelenmesiiş verenlerimiz için bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmeleri ve belirtilen süre zarfında bu ödemeleri yapmaları kendileri açısından iyi olacaktır. SGK’nın iş verenlerimize sağladığı bu kolaylığı bizlerde tüm üyelerimize gerek toplu mail, sosyal medya ve basın aracılığı ile bildiriyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.
SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, SGK Hatay İl Müdür yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve SGK İskenderun Merkez Müdürü  Bilgin Çam’ın ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO yönetim kurulu üyeleri Bülent Seküçoğlu ve M.Ali Bulut ta yer aldı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet