Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB’den Çevreye Duyarlılık Çağrısı

HBB,Samandağ Çevlik’te piknik alanına yerleştirilen bankların tahrip edilmesi üzerine bir açıklama gerçekleştirdi.

HBB’den Çevreye Duyarlılık Çağrısı

Gündem   A+a-

 Yaz mevsiminde vatandaşların tatillerini daha rahat ve keyifli geçirmeleri için yoğun çaba harcayan Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Samandağ Çevlik’te piknik alanına yerleştirilen bankların tahrip edilmesi üzerine bir açıklama gerçekleştirdi.
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada vatandaşların piknik yapmak ve dinlenmek amacıyla yoğun olarak kullandığı oturaklı piknik masalarının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildiği belirtildi.
Hatay’ın sahil ve denizlerinin daha temiz ve sağlıklı olması amacıyla mevsim öncesinden hazırlıklarına başlayan hem Hatay halkının hem de turistlerin tatillerini daha huzurlu geçirmeleri için var gücüyle çalışan HBB yetkilileri, yapılan bu tahribatın Hatay’a zarar verdiğini vurguladı.

DOĞAL GÜZELLİKLER GÜVENLİK GÖREVLİLERİ İLE DEĞİL EĞİTİMLE KORUNUR

Doğal güzelliklerin ve değerlerin güvenlik görevlileri ile değil eğitimli ve bilinçli vatandaşlar ile korunabileceğini de ifade eden HBB yetkilileri, uzun yıllardır bakımsız ve sahipsiz kalan alanın Hatay Büyükşehir Belediyesince güzelleştirildiğinin ve vatandaşların hizmetine sunulduğunun altını çizdiler. Ayrıca Samandağ sahili boyunca ömrünü tamamlamış araç lastiklerinden imal edilen çöp kutularının yerleştirildiği ve Hatay’ın sahillerine yakışan temizlik için atıkların, çöplerin kumsala değil bu kutulara bırakılması gerektiği belirtildi.
Açıklamanın sonunda ise kırılan, tahrip edilen masaların kamu malı olduğu ve zarar verilmesinin ağır cezai yaptırımları olduğu hatırlatılırken Hatay’ın maddi, manevi varlıklarının ısrarla korunması gerektiği belirtildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar