Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DOĞAKA Projeleri Bölgeye Kazandırılacak

DOĞAKA’nın 79. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valiliğinin ev sahipliğinde İTSO’da yapıldı

DOĞAKA Projeleri Bölgeye Kazandırılacak

Gündem   A+a-

 
 
 
DOĞAKA’nın 79. Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay Valiliğinin ev sahipliğinde İTSO’da yapıldı
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının 79. Toplantısı Hatay Valiliğinin ev sahipliğinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası gerçekleştirildi.  İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz DOĞAKA  yetkililerini kapıda karşıladı.
 
 
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 79. Yönetim Kurulu Toplantısı, Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı  Ömer Faruk Coşkun’un Başkanlığında ve Hatay Valiliğinin ev sahipliğinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Toplantıya,DOĞAKA  Yönetim  Kurul Başkanı Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Hatay Valisi ve DOĞAKA  Yönetim kurulu Başkan vekili Erdal Ata,  Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Av.Mehmet Altun, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ve DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız katıldılar. 
 
Osmaniye Valisi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) yönetim kurulu Başkanı Ömer Faruk Coşkun,  toplantı öncesi  basına yaptığı değerlendirmede; “Ajansımız  2017 yılı  çalışma programı  çerçevesinde  çeşitli alanlarda  proje destek faaliyetleri, eğitim programları. Organizasyonlar, analiz ve planlama çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine devam etmektedir.
 
Destek programları kapsamında,  2017 yılı  Teknik destek Programı’nda  daha önceki dönemlerde başarılı olan projelerin uygulanmasına devam edilmekte olup,  Eylül-Ekim dönemi için yeni başvurular alınmaktadır. Güdümlü proje desteğinde ise devam eden projelerin yanı sıra yeni projelerin bölgemize kazandırılması amacıyla hem ilgili kurum ve kuruluşlarla hem de Kalkınma Bakanlığı ile çalışmalara devam edilmektedir. Diğer taraftan son olarak 2016 yılı başında ilan edilen ve daha sonra durdurulan proje teklif çağrısı yönetimi ile uygulanan destek programlarına yeniden başlanmaktadır. Bu konuda Ajansımız gerekli çalışmaları tamamlamış olup Kalkınma Bakanlığı ile görüşmelere başlamıştır. Bölgemizdeki sektörlerin rekabet gücünü geliştirmeye ve fiziksel alt yapının iyileştirilmesine yönelik destek programlarının 2017 yılı  içerisinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Diğer taraftan başta Avrupa Biriliği  olmak üzere diğer fon kaynaklarından da bölgemize  pay kazandırmayı amaçlayan Ajansımızın, başvurusunu tamamladığı 5 adet projenin değerlendirme aşamaları devam etmektedir. Toplam değeri yaklaşık 14  milyon Euro olan projelerin değerlendirme çalışmaları kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri tarafından 23 Ekim 2017 tarihinde Kahramanmaraş ilimize Teknik gezi yapılacaktır. Bölgemizdeki sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar desteği gibi organizasyon desteği sağlayan Ajansımız, bu kapsamda 4-7 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul’da yapılan AYMO D Uluslararası  Ayakkabı yazı Modası Fuarı’nda firmalarımızın katılımını sağlamıştır. Bunun yanı sıra13-17 Eylül  2017 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen YÖREX 2017 Yöresel Ürünler Fuarı ile 20-23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR EXPO’da düzenlenen CNR FOOD İstanbul 2017 Uluslararası  Gıda Fuarı’na organizasyon çalışmalarına  Hatay’da yapılacak olan Zeytincilik çalıştayı ve Organik Tarım Çalıştayı, Kahramanmaraş’ta yapılacak olan Ceviz çalıştayı ve her üç ilimizde yapılacak olan Devlet Destekleri Bilgilendirme panellerine ile devam edilecektir.
 
Teknik Destek programının  yanı sıra bölgemizdeki kurum ve kuruluşlardan gelen proje eğitimi talepleri doğrultusunda proje hazırlama eğitimlerine devam edilmekte olup yeni talepler ajansımıza ulaştıkça bu eğitimlere devam edilecektir. Ayrıca ilgili kuruluşlar ile işbirliği içerisinde kamu kurum ve kuruluşları personellerine yönelik Temel Arapça dil eğitimi başlatılmıştır. Bunların yanı sıra  kanatlı hayvancılık sektör raporu ve Tesis Fizibilitesi, Meyve dondurma ve meyve suyu konsantresi tesis ön fizibilitesi, TR63 bölgesi Güneş enerjisi  potansiyelimin tespitine yönelik araştırma ve fizibilite çalışmaları ile tamamlanma aşamasındadır. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı destekleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen ‘Şehir Ödülleri Türkiye’ organizasyonunda Ajansımız ‘Yılın en iyi belgeseli’ ve ‘Yılın Coğrafi işaretleme’ kategorilerindeödüle layık görülmüştür. Tüm bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, kurumsal organizasyonlara yönelik hazırlık çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine devam edilmektedir” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar