Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hollanda’lı Jan Ferwerda 30 Yıldır Arsuz’a Aşık..

Hatay’ın Arsuz ilçesi tam 30 yıldır bir Hollandalı turisti ağırlıyor.

Hollanda’lı Jan Ferwerda 30 Yıldır Arsuz’a Aşık.. Web
TV

Arsuz   A+a-

 Aslında turist olmaktan çok bir Arsuz’lu olmayı başarmış olan Jan Ferwerda, 1990’lı yılların başlarında ilk kez geldiği Arsuz’a aşık olunca hayatı değişti. 
Hollanda’da finans sektöründe çalıştığı dönemlerde her yıl tatil için Arsuz’u seçen Jan Ferwerda, kurduğu dostluklarla da Arsuz’dan vazgeçemiyor. 
Emekli olduktan sonra da Arsuz’a gelen Jan Ferwerda, Arsuz’un tanınmış isimlerinden Kıyıpark ve Arsuz Plajı işletmecisi AK Parti Arsuz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Değer Tultak başta olmak üzere, Reyda Otel Ortağı ve Arsuz Gözcülerspor Başkanı Sinan Kirmit ve daha çok sayıda dost edindi.  
Uzun yıllar Hollanda’da profesyonel futbol oynayan Jan Ferwerda, bölgedeki spor kulüplerinin gelişmesi ve teknik olarak daha iyi bir seviyeye gelmesi için de fikir veriyor.  
Arsuz Gözcülerspor Kulübü’ne de destek vermeye başlayan Jan Ferwerda, kendini bir Arsuz’lu olarak görmekten gurur duyuyor. 
Ak Parti Arsuz İlçe Başkanı Nadim Tan, yönetim kurulu üyeleri Sinan Kirmit ve Değer Tultak, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez’le, İzcilik Kampı’nda düzenlenen Drone Festivali’ne katılan Jan Ferwerda, tam bir Arsuz’lu gibi davranıyor ama birkaç cümle dışında Türkçe öğrenemiyince tercümanlığını da kadim dostu İşadamı Değer Tultak yapıyor.
 
 
Hollanda’lı Jan Ferwerda 30 Yıldır Arsuz’a Aşık..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar