Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dev Proje İle Hatay'ın Verimli Toprakları Suya Kavuşacak

Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Sulama Projesi’nde Çalışmalar Hızla İlerliyor

Dev Proje İle Hatay'ın Verimli Toprakları Suya Kavuşacak

Gündem   A+a-

 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Sulama Projesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor. 4 Kısım halinde projelendirilen ve inşasına devam edilen sulama tesisi tamamlandığında Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep’in münbit toprakları suyla buluşturulacak.
 
Kılavuzlu Sulaması 1. Kısım kapsamında 37.700 metre uzunluğundaki beton kanal inşaatı tamamlanarak Kahramanmaraş merkezde 46.540 dekar zirai arazi suya kavuşturuldu. 2. kısım kapsamında 180.010, 3. kısım kapsamında 151.510 ve 4. kısım kapsamında ise 87.490 dekar zirai arazinin suya kavuşturulacağı dev projenin tamamının 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.
 
“465 Bin 650 Dekar Zirai Araziyi Suya Kavuşturacağız”
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dev bir sulama tesisini bölgeye kazandırmak için büyük bir gayret içinde çalışmaya devam ettiklerini kaydederek şunları söyledi:
 
“Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Sulama Projesi’ni tamamladığımızda Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep’te toplam 465.550 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız. 1. Kısmını tamamladığımız ve diğer 3 kısımda inşa çalışmalarını sürdürdüğümüz projeyi 2020 yılında çiftçilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Projenin tamamlanmasıyla üç şehrimizdeki çiftçilerimizin aynı topraklardan çok daha fazla ürün elde etmelerini sağlayacağız.” 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş