Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş Verdi Veriştirdi…

HBB Başkan Lütfü Savaş, İGC ziyaretinde Hatay’ın kalkınmasına yönelik projelerden bahsetti ve gündemle alakalı sert açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş Verdi Veriştirdi…Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyarette bulundu. İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Lütfü Savaş çeşitli konularda açıklamalar yaparak gelen soruları cevapladı.

“BEN O SUYU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇİN DİYEMEM”

İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Su Artıma Tesisini içlerine sinmeyerek aldıklarını belirten Başkan Savaş, tesisin bulunduğu konumun yanlışlığı konusunda Hatay Valisi Erdal Ata ile de hemfikir olduklarını söyledi. Savaş artırma tesisiyle alakalı yaptığı konuşmada;  “Teslimini yeni aldığımız ve devletin bu kadar çok para döktüğü tesisi tabi ki değerlendireceğiz. Tesisin bakımını yapacağız ve su vereceğiz fakat benim düşüncem, bu tesisin en az 400 – 500 metrelik bir irtifaya taşınması ve taşınacak alan karşısında hâlihazırdaki yerin bir sanayiciye verilmesidir. Zira tesisi yüksek bir yere inşa ederseniz bütün şehre kolaylıkla ve hijyenik bir ortamda suyu verebilirsiniz.

Mikrop nedir biliyorum zira benim doktorluk alanım. O havza rehabilite edilmedikten sonra ben size bu suyu gönül rahatlığıyla için diyemem. Çok zorda kalırsak da suyu veririz ama ben şimdiki suyu tercih ederim” ifadelerini kullandı.
Hatay’ın 100 binlik, 25 binlik ve 5 binlik haritalar ile ilgili de bilgi veren Savaş, bu haritaların onaylanması için pek çok bakanlık ve pek çok müdürlük ile görüşüldüğünü, çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Savaş, haritalar ile ilgili bilim amirini arayıp telefonun hoparlörünü açıp gazetecilerin bilgilendirilmesini sağladı.

“BU COĞRAFYADA ADAM GİBİ YAŞAMAK ZOR!”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in dava açması neticesiyle mahkemenin Başkan Savaş hakkında ceza ve hak mahrumiyeti vermesine yönelik sorulan sorulara Savaş, bu şehirde adam gibi yaşamının zor olduğunu vurguladı. Savaş sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu coğrafyada adam gibi yaşamak zor! Sizin karşınıza bir tecavüz sanığı, bir rüşvet sanığı ya da bir yolsuzluk sanığı olarak gelseydim çok utanır ve yüzüm kızarırdı.

Hükümetin çıkarmış olduğu kanuna göre itfaiye, mezarlıklar ve altyapı gibi birçok sorumluluk büyükşehir belediyesine aittir. Bu konuyla alakalı maalesef bulunduğumuz ilçenin mevcut belediye başkanı beni şikâyet etmiş. Bu arkadaşımız, bu görev bana az geliyor, ben mezarlıkları da isterim, itfaiyeyi de isterim, şunu da isterim bunu da isterim gibi isteklerle meclise dilekçe vermiş. Bu bana kanunla verilmiş bir haktır ve haktan önce bu benim için bir görevdir ve bu görevi de kendim yaparım.

Büyükşehir içerisindeki belediyeler arasında uyum ve güven varsa belli görevler verilebilir. Fakat bu görevi vermeden önce belediye başkanları arasında bir mutabakat sağlanması gerekir. Yani işte, benim sayısal çoğunluğum var, ben meclisten istediğim kararı çıkartırım, bu yüzden de istediğimi de isterim diye bir şey olamaz. Kaldı ki ortada mutabakat yok! Her şeyi oldu bittiye getirip 40-50 kişinin el kaldırmasına güvenip oraya bir şey getiriyorsunuz bende bana devletin vermiş olduğu kanunlardan doğan görevimi yaparım! Kardeşim bu görev benim derim ve ben bunu gündem almam!

“MAHKEMEYE BAŞVURCAĞIM”

Nitekim adliyede gücün vardır, bende muhalefetin belediye başkanıyım diye beni her konuda mahkeme edebilirsiniz. Sizin karşınıza başımı eğecek bir suçla gelecek olursam ben bu görevi bırakırım.  Her türlü işi yaparak sağınızda solunuzda pişkin pişkin gezenlerden de olmam.  Mahkeme karar vermiştir, biz adaletin vermiş olduğu karara saygılıyız ve tabi ki itiraz da edeceğiz!
Bu iş bazı mercilere güvenilerek yapılmaz. Bir buçuk yıl sonra tarih herkesi yargılayacak, bizim milletimizin gönlündeki durumumuzu da yargılayacak,  buradaki şikayet eden arkadaşın durumunu da yargılayacak! Birçok defo var ve bu defolar hakkında ben önümüzdeki hafta mahkemeye başvuracağım. Hem devletimizden hem de Adalet Bakanlığımızdan herkesi eşit vatandaşlık haklarıyla yargılamasını arz edeceğim.”

 
 
“BU PROJE ÇOK BÜYÜK PARALAR İLE YAPILIYOR”

İskenderun’da yapılan PAÇ Projesi ile ilgili bilgi veren Lütfü Savaş; “Bu proje çok büyük paralar ile yapılıyor. İşin çok sağlam olması için Üniversitelerden Bilirkişilerden onay aldık. Bu arada bazı sıkıntılar oluyor ama onları da gidereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Belediyenin borçlanması ile ilgili gelen bir soruya da yanıt veren Savaş; “Hatay Büyükşehir Belediyesinin şu anda 155 Milyon TL borcu olduğunu, ancak bunun 3 katı borcu ödediklerini ifade ederek “ Şuanda Konya’nın 3 milyar TL borcu var. Bir Belediye ya müsrif olduğu için ya da çok iş yaptığı için borçlanır ” şeklinde konuştu.

EXPO 2021 konusuna da değinen HBB Başkanı Lütfü Savaş;”Bu organizasyon bizim için çok önemli, Çin’i ve Avustralya’yı geçerek elde ettik. EXPO’yu Antakya’da ve Arsuz Karaağaç’ta bulunan Çok geniş arazilerimizde gerçekleştireceğiz. Dünyaca önemli olan bu organizasyon için istediğimiz devlet desteğine henüz cevap alamadık. EXPO’ da önemli olan destinasyon 7’den 77 ‘ye herkesin gelebileceği, ilgi alanının olacağı bir destinasyon yapacağız” dedi.,
 


 
Başkan Savaş Verdi Veriştirdi… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş