Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Su Macerası Prömiyere Hazır

Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2017-2018 sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Su Macerası Prömiyere Hazır

Kültür Sanat   A+a-

 Şehir Tiyatrosu sezonun ilk okul öncesi çocuk oyununun prömiyerini miniklerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde kurulan ve kurulduğu ilk günden bu yana hem sanatsal değeri yüksek hem de eğitici ve öğretici oyunlar ile büyükten küçüğe tüm Hatay halkının ilgi odağı haline gelen Şehir Tiyatrosu, mutfağında bin bir özenle hazırladığı ‘Su Macerası’ adlı okul öncesi çocuk oyunu ile yeni sezona merhaba demeye hazırlanıyor.

SU TASARRUFU EĞLENCELİ BİR DİLLE ÖĞRETİLECEK

Oyun yazarı Serdar Sarıkaya’nın kaleme aldığı, HBB Şehir Tiyatrosunun başarılı oyuncularından Ali Gezgin’in yönetmenliğini üstlendiği okul öncesi oyunda, tükenebilir bir kaynak olan suyun nasıl tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiği eğlenceli bir dille öğretilecek.
Oyunda, insanların suyu sorumsuzca kullandığı zaman su kaynaklarının tükeneceğini düşünen Bulut Kral, suyu ve bulutları bir yerde toplayıp suyu insanlara azar azar vermeye karar verir. Suyun ve bulutların bir yerde toplanmasından dolayı, bütün renkler solmaya ve her şey kurumaya başlar. Buna çok üzülen ve bu durumu değiştirmek isteyen çocuklar Ayça ve Can’ın yollara düşerek su macerasını başlatması sahneye yansıtılacak.

SU MACERASI 12 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ MİNİKLERLE BULUŞACAK

Amaçlarının oyunu Hatay’da bulunan tüm okul öncesi çocuklara izletmek olduğunu belirten HBB Şehir Tiyatrosu’nun yetkilileri, ilk olarak 12 Ekim Perşembe günü saat 10.00 ile 14.00 saatlerinde Çekmece Oyun Salonu’nda minik tiyatroseverlerle buluşacak olan eğitici ve öğretici oyun için okulların başvurularının devam ettiği bildirildi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar