Skip Navigation Links

Kırıkhan'da Sanatçılar Tek Çatı Altında Toplandı

Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde bulunan yerel sanatçılar dernek çatısı altında bir araya geldiler.

Kırıkhan'da Sanatçılar Tek Çatı Altında ToplandıWeb
TV

Kırıkhan   A+a-

 Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un öncülüğünde bir araya gelen yerel sanatçılar, ”Kırıkhan Kültür ve Sanat Derneği”adı altında kurumsallaştılar.
 
Derneğin açılışı;
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin YAYMAN ,Hatay Vali Yardımcısı Mahmut HERSANLIOĞLU,MKÜ Rektörü Prof.Dr Hasan KAYA,Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran,Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz,Eski Milletvekili Bestami Teke,siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanısıra yerel sanatçılar katıldı.
Dernek Başkaını Hüseyin Celil,Belediye Başkanı,Kaymakam ve Vali yardımcısı açılış konuşması yaparak derneğin faaliyetleri konusunda katıluımcıları bilgilendirdiler.
 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin YAYMAN yaptıkları konuşmalarda;
 
Biz kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kırıkhan’ımızın ve Hatay’ımızın emrindeyiz diyerek başladığı konuşmalarına;
Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, buraya çok büyük hizmetlerinin olacağını dile getirdi.
Bakan Yardımcısı Hüseyin YAYMAN, konuşmalarının devamında;
“Yakın dönemde Kültür-Han projesi. Türkiye’nin en büyük projesini Kırıkhan’a yapıyoruz. Belediye Başkanımız ve Kaymakamımızın çok büyük emeği var. 25 trilyon arkadaşlar, eski parayla. Türkiye’nin en büyük Kültür-Hanını Kırıkhan’a yapıyoruz. Hayırlı olsun. Hatay’ın en önemli projelerinden bir tanesi de ,Bakanlık olarak, Ben ona Hatay’ın çılgın projesi diyorum. Uzun çarşının restorasyonunu ve renovasyonunu başlatıyoruz. Ayrıca Hatay müzesinin ikinci kısmı tamamlandığında, dünyanın en büyük mozaik müzesi Hatay’ımızda olacak. Bu çok önemli.Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan ,Başbakanımızdan, hükümetimizden, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Buradki en önemli benim mesajım şudur, Biz bir olacağız, beraber olacağız. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe hükümetimizin büyük hizmetleri gelecek.
İşte burada türkülerin söylendiği, burada milletimizin değerlerinin dile getirildiği,çok önemli bir dernek.
Kültür olmadan milletler olmaz.
Dünya tarihi, yazılmak istendiğinde, ”Türkler ve Türklerin tarihi bakılmadan dünya tarihi yazılamaz.”
Buradan sizin aracılığıyla Türkmen Şehri, Hatay’dan Kırıkhan’dan herkese, dosta düşmana şu mesajı veriyorum.
“Bundan sonra da dünya tarihi yazılacaksa, Türkler dikkate alınmadan bu tarih yazılamaz.”
Bin yıldır buradayız, sonsuza kadar da burada olamaya devam edeceğiz. Türkülerimizle burada olacağız, folklorumuzla  burada olacağız, yemeklerimizle burada olacağız, Ananelerimizle ,geleneğimizle şairlerimizle,burda olacağız,Aşıklık geleneğimizle burada olmaya devam edeceğiz,diyorum.”dedi
Bakan yardımcısı YAYMAN sözlerini derneğin kurulmasında ve açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve  hep beraber açılış kurdelesini keserek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
Açılıştan sonra “Kırıkhan Kültür ve Sanatında Aşıklar Geleneği”adlı panel düzenlendi.Panelde katkısı olanlara plaket verildi.Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz,M.K.Ü Rektörü Hasan KAYA’dan Kırıkhan’a fakülte sözü alarak,Kırıkhanlılara müjdeyi verdi. 
 
 
 
 
Kırıkhan'da Sanatçılar Tek Çatı Altında Toplandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet