Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gelişim’de Stereotaktik Radyoterapi (Işın Cerrahisi) Dönemi

Prof. Dr. Cem Önal, iki aydan bu yana Özel İskenderun Gelişim Hastanesi bünyesinde Stereotaktik Radyoterapi (ışın cerrahisi) hizmeti sunduklarını açık

Gelişim’de Stereotaktik Radyoterapi (Işın Cerrahisi) Dönemi

Sağlık   A+a-

 Başkent Üniversitesi ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin, radyoterapi hizmeti konusundaki işbirliğinin ardından; tecrübeli radyoterapi ekibiyle, modern radyoterapi uygulamalarına devam ettiklerini belirten Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Önal, iki aydan bu yana Özel İskenderun Gelişim Hastanesi bünyesinde Stereotaktik Radyoterapi (ışın cerrahisi) hizmeti sunduklarını açıkladı. 

 

“Stereoatkik radyoterapiyle hasta tedaviye hızlı yanıt veriyor”

 
Uygulamayla birlikte, daha yüksek oranda tümör kontrolü sağladıklarını ifade eden Prof. Dr. Cem Önal, “Stereotaktik radyoterapi /radyocerrahi (ışın cerrahisi) ile türünde küçük tümörlere bir veya birkaç uygulama ile çok yüksek radyasyon dozları verilmesi amaçlanır. Çok ileri derecede kesin ve doğru görüntü rehberliğinden faydalanılarak, tümörün ve hastanın pozisyonlanmasına dikkat edilir. Bu sayede, çok yüksek radyasyon dozları daha keskin sınırlarla normal dokular korunarak hastalıklı bölgeye verilebilir. Stereotaktik radyoterapi, daha çok beyinin primer tümörleri veya metastazlarında ve kemik metastazlarında kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi sırasında hastanın hareketsiz kalması sağlanmalıdır. Tedavi planlaması ve uygulamasında, bu konu hakkında çok deneyimli ekip ve ekipman gerekmektedir. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Stereotaktik radyoterapi (Işın Cerrahisi) yaklaşık 5 yıldan beri uygulanmaktadır. Bu konu hakkında oldukça deneyim kazanan alanında uzman hekim ve fizik mühendislerinin denetimi altında, yaklaşık 2 aydan beri Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölümü’nde Stereotaktik radyoterapi /radyocerrahi (ışın cerrahisi) uygulaması yapılmaktadır. Hatay’da uygulaması devam eden bu yöntem ile çok kısa sürede tedaviler yapılarak, daha hızlı tedavi yanıtları gözlenmektedir” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar