Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi “Ambalaj Atığı Geri Kazanım Projesi”ni Gerçekleştirdi

Bora Geri Dönüşüm Ambalaj Atığı Toplama Ltd Şti. tarafından Samandağ Belediyesi semt pazarı esnafına atıklarla ilgili bilinçlendirme çalışması yapıldı

Samandağ Belediyesi “Ambalaj Atığı Geri Kazanım Projesi”ni Gerçekleştirdi

Yerel   A+a-

 Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in talimatları doğrultusunda daha temiz ve daha yaşanabilir bir Samandağ için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve belediyenin sözleşme yapmış olduğu Bora Geri Dönüşüm Ambalaj Atığı Toplama Ltd Şti. tarafından Samandağ Belediyesi semt pazarı esnafına atıklarla ilgili bilinçlendirme çalışması yapıldı.
 
Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız’ın koordinatörlüğünde yapılan çalışmada; pazar esnafına cam, plastik, metal, kağıt gibi ambalaj atıklarının toplanması için mavi poşet, evsel atıkların toplanması için siyah poşet ve bilinçlendirme için broşür dağıtıldı.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yapılan çalışma ile ilgili olarak “21.yy.’da sanayileşmenin ve teknolojik gelişmelerin doğrultusunda insan ihtiyaçlarından kaynaklanan üretimin ve buna paralel olarak tüketimin sonucunda açığa çıkan ürünlerin ambalaj atıklarını birçoğumuz bilmekteyiz. Yarınlar için meydana gelen olumsuzlukların önüne geçmek ve buna bağlı olarak bitirmek amacıyla; Belediyemiz ile birlikte ambalaj atıklarını ikincil hammadde olarak değerlendirerek sürdürebilir bir kalkınma ve yaşanabilir bir çevre ortamı sağlamak gayemizdir.” dedi.
 
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat Berber “ Samandağ Belediyesi olarak, daha temiz bir çevrede yaşamak ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak için geri dönüşümün öneminin halka benimsetilmesini sağlamak amacı ile bu projeyi hayata geçirdik. Bu bağlamda pazarda bir farkındalık yaratarak cam, plastik, kağıt gibi ambalaj atıklarının mavi poşetlere, evsel atıkların ise siyah poşetlere biriktirilmesini sağlayarak bunları geri dönüşüme kazandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
  
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet