Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş Bu İsyana Kulak Ver Artık..

Dörtyol Numune Evler’de HBB’ye Asfalt İsyanı !!!

Başkan Savaş Bu İsyana Kulak Ver Artık..

Dörtyol   A+a-

 Hatay’ın Döryol İlçesi Numune Evler Mahallesi sakinlerinin, seslerini duymayan Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerine isyanı sürüyor. 
Yolları 6-7 aydır toprak serili şekilde asfalt bekleyen Dörtyol Numune Evler Mahallesi sakinleri, bir çok makama dilekçe verdikleri halde sorunlarının çözülmediğini söylüyor.
 
Dörtyol Devlet Hastanesi’nin hemen arkasındaki mahallenin bu caddesinde yaşayan vatandaşların, toz toprak içerisinde yaşamak zorunda bırakılması, Hatay’ın 15 ilçesinde altyapı. İçme suyu şebekesi ve asfalt seferberliği yapan HBB’ye yakışmıyor. 
 
Son olarak Türkav piknik şöleninde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a sorunlarını özetleyen bir not ileten mahalle sakinleri, Fen İşleri Daire Başkanlığı’na gerekli talimatın verildiği bilgisiyle sevinmişti. 
 
Cadde sakinleri, bu geçen süre içerisinde hiçbir olumlu gelişme olmaması üzerine caddeyi trafiğe kapatma kararı aldı. 
HBB Payas, Dörtyol ve Erzin ilçeleri koordinatörü Tansel Demirel’e de ulaşan mahalle sakinleri, olumlu bir gelişme olmaması üzerine isyan ediyor. 
 
Sıcak yaz aylarını kapı ve pencereleri kapalı sıcaklarda bunalmış bir şekilde geçirdiklerini belirten mahalle sakinleri, toz topraktan evlerinin yaşanmaz hale geldiğini belirtiyor.
 
Sürücülerin de toprak yolda hız yapmasından dolayı kalkan toza çare olarak kendi imkanlarıyla topraktan kasis yaparak çözüm bulmaya çalışan mahalle sakinleri, bu kez de polis ve zabıtayla başları derde girmiş.
 
Sıcak yaz aylarında toz toprakla mücadele eden mahalle sakinleri, yakında başlayacak yağmurlar öncesi asfalt yapılmadığı takdirde de, çamur ve yağmur sularıyla mücadele etmekten korkuyor. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar