Skip Navigation Links

Halk İçin Her Hizmette Öncü Olmaya Hazırız

Arsuz Belediye Meclisi Toplandı

Halk İçin Her Hizmette Öncü Olmaya HazırızWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Meclisi, bir aylık tatilin ardından Eylül ayı olağan toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında 5 gündem maddesiyle gerçekleşen toplantının birinci oturumunda , İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ile ilgili iki maddesi ile  1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili iki maddesi olmak üzere toplam dört gündem maddesi imar komisyonuna havale edildi.  Arsuz Belediyesi'nin Çukurova Belediyeler Birliği'ne üye olması ile ilgili gündem maddesi oybirliğiyle kabul edilirken, nüfus oranına göre Çukurova Belediyeler Birliği Meclis Üyeliğine Şevket Köybaşı, Faiz Ekenel ve Özcan Aslan asil üyeler olarak, Semir Korkmaz da yedek üye olarak seçildi.
 

Arsuz, İskenderun, Belen sınırlarındaki 

plan uyuşmazlıkları giderildi

 

Meclisin ikinci oturumunda Arsuz Devlet Hastanesi'nin yapımının önünü açacak olan önemli bir adım atıldı. Meclis üyeleri, Arpaçiftlik 275 ve 276 parsellerle ilgili arazide büyükşehir meclisinde yapımı tamamlanarak onaylanan ve Adana Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan da uygun görüşü alınan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'na göre hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı'nın  onaylı 1/5000'lik plana uygun olduğu ve bu plan için de Adana Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan uygun görüşünün alınması kararı aldı. Mecliste ayrıca, Arsuz Belediyesi 1. Etap Karaağaç, Nardüzü, Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerine bitişik İskenderun ve Belen ilçe belediyeleri planları ile uyum sağlanarak mahallelerin kesiştiği alanlardaki imar planı uyuşmazlıklarının tespit edilerek 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri de oybirliğiyle kabul edildi.
 

"Halk İçin Her Hizmette Öncü Olmaya Hazırız"

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Devlet Hastanesi yapımı ile ilgili tespit edilen araziyi SİT alanı içerisinde olması ve burada oluşacak trafik yoğunluğunun mevcut Arsuz'un altyapısının kaldıramayacağı gerekçesiyle uygun görmediklerini dile getirdiklerini ve yer değişikliği önerdiklerini belirterek, gerek kaymakamlık gerekse devlet kurumlarının bu konudaki taleplerinde olumlu olmaları nedeniyle de belediye olarak yanlarında yer aldıklarını ve halkın mağduriyetini gidermek adına en büyük destekle, hızlı bir şekilde  yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti. 
Komisyon raporlarının okunması ve oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından, bir sonraki meclis toplantısının 3 Ekim 2017 Salı günü yapılması kararlaştırıldı.
 
Halk İçin Her Hizmette Öncü Olmaya Hazırız videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet