Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kaldırım İşgalleri İçin Denetimlerimiz Sıklaştırıldı

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan’ın kanayan yarası haline gelen kaldırım işgalleriyle ilgili çalışma başlattı.

Kaldırım İşgalleri İçin Denetimlerimiz Sıklaştırıldı

Kırıkhan   A+a-

 Bazı esnafları defalarca kez uyarmalarına rağmen yaya kaldırımlarının halen işgal edildiğini ifade eden Başkan Yavuz kaldırım işgalleriyle ilgili yaptığı açıklamada; “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetleri de dikkate alarak Kurban Bayramı sonrasında yaptığı değerlendirme toplantısı sonrasında Kaldırım İşgallerini önlemek için harekete geçti.
Yayalar ve vatandaşlarımız caddeler üzerinde esnafların kaldırımlara eşya çıkartıp sergilemesinden ve işportacıların yol kenarlarında satış yapmalarından dolayı kaldırımlarda yürüyemediklerini ve araç yoluna çıkmak zorunda kaldıklarını bu yüzden can güvenliklerinin olmadığını ifade ederek Belediyemize şikayette bulunuyorlar.
Kaldırım işgali yüzünden hiç bir vatandaşımızın zarar görmesini istemiyoruz. Belediye olarak bizler vatandaşlarımızın can güvenliklerini sağlamak zorundayız. Bu sebeple Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz Bayram sonrası yaptıkları değerlendirme toplantısıyla birlikte öncelikli olarak araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Kanatlı Caddesi, Tayfur Sökmen Caddesi, Şehit Erdoğan Karaoğlu Caddesi ve Nuriye Civelek Caddeleri üzerinde yaya kaldırım işgali yapan esnaflar ikaz edilerek, kaldırım üzerinde teşhir edilen malzemeler kaldırttırılmış olup, ilçemizdeki kaldırım işgaline asla izin vermeyeceğiz. Esnaflarımızın bu konuya duyarlı davranarak dükkânlarındaki malzemeleri kaldırımlarda ve yol kenarlarında değil yasa gereği kendilerine ait dükkanların içinde sergilemeleri gerekiyor. 
Ayrıca bu sorun tamamen çözülünceye kadar İlçe genelinde kaldırım işgali yapılmaması için Zabıta ekiplerimiz 7/24 denetimlerine devam edecekler.  Bütün uyarılarımıza rağmen Kaldırım işgali yapmaya devam eden işyeri ve esnaflarımıza da gereken ceza işlemi uygulanacaktır.” Dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar