Skip Navigation Links

Direksiyonda İSTE’li Varsa Sorun Yok!

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları Kocaeli’nde yapıldı.

Direksiyonda İSTE’li Varsa Sorun Yok!

Gündem   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Umutcan Olmuş’un kullandığı Çukurova Elektromobil Takımı’nın ''1,5 Adana'' isimli otomobili Elektromobil Kategorisinde birinci oldu.
 
21-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları (Efficiency Challenge Electric Vehicle); “hidromobil” ve “elektromobil” kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlarla sona erdi. 
 
“Elektromobil” kategorisinde, 31 takım en az enerji harcayarak yarış pistinde 30 tur atmak için kıyasıya mücadele etti. 60 kilometreyi yaklaşık 50 kuruşluk enerji sarfiyatıyla geçen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Çukurova Elektromobil Takımı “1,5 Adana” isimli otomobiliyle birinci oldu. Halen, İSTE Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan ve ÇÜ’de başlamış olduğu yüksek lisans eğitimini bitirmek üzere olan; “1,5 Adana” isimli aracın pilotluğunu yapan Umutcan Olmuş, başarının ekip ruhunda saklı olduğunu ifade ederek, elektromobil aracın geliştirilmesi çalışmalarına bundan böyle İSTE’de de devam edeceklerini söyledi. 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet