Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen Belediyesinden “Zafer Yüzme Yarışları”

Belen Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümünün kutlama programı kapsamında yüzme yarışması düzenlendi.

Belen Belediyesinden “Zafer Yüzme Yarışları”

Belen   A+a-

 Belen Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Belediye Sosyal Tesislerinde 6-15 yaş grubunda yer alan çocuklar yönelik düzenlenen yüzme yarışları, keyifli ve heyecanlı yarışlara sahne oldu.
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen İlçe Gençlik Spor Müdürü Erdal Ayvazoğlu, Belen Belediyesi Meclis Üyeleri, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları sunuldu.
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi:
“95. yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecanından hiçbir şey kaybetmeden, aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuş, bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği, Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır.
Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında, Türk Ordusu'nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.
Anadolu halkı tek yumruk olarak, iç ve dış odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içersinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son Başkomutanlık Meydan Muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 
19 Mayıs 1919 ‘da başlatılan Kurtuluş Savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın, vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekâta gelmiştir. 
“Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır”. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.” Dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar