Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’a Hibe Tekne…

Su Ürünleri ve Balık Popülasyonu Desteklenecek..

Arsuz’a Hibe Tekne…

Arsuz   A+a-

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın girişimleri neticesinde ilçeye bir adet tekne hibe edildi. 
 
Su Ürünleri ve Balık Popülasyonunun desteklenmesi amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, balıkçıların teknesinin satın alınarak balıkçı sayılarının artırılmasına yönelik proje kapsamında Arsuz Kaymakamlığı’nın girişimleri ile Anamur ilçesinden Arsuz kaymakamlığı gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğüne 10,5 metre uzunluğunda bir adet balıkçı teknesi tahsis edildi. 
 
Arsuz’a getirilen tekne, yaklaşık iki ay kadar kaymakamlık yanında karada bakıma alındıktan sonra düzenlenen bir törenle kurban da kesilerek kullanıma açıldı. 
 
Baştan aşağı yenilenen teknenin ilk ve son halini görenlerle ciddi bir emeğin sarfedildiğini, teknenin adı ta baştan sona yenilendiğini ve güzel bir hale geldiğini belirttiler. 
 
Programda konuşma yapan Kaymakam Musa SARI, teknenin ilçemize tahsisinde destek veren ve katkı sunan başta Hatay Valisi Erdal ATA olmak üzere, bakanlık bürokratları ile tahsisi için görüşmeler yaparak destek veren Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan KARASAYAR 'a, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet ANDİÇ'e, Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk SAKALLI’ya, emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şakir GÖK ve çalışma arkadaşlarına, bakım onarım için destek sunan Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent KAVSAK ve Arsuz esnafından emeği geçen herkese, başından sonuna bakım onarımın koordinasyonunu yapan Kaptan Kerem GÖK'e teşekkürlerini sunduğunu ifade etti. 
 
Kaymakam SARI, teknenin hem Su Ürünleri ve Balık Popülasyonunun korunması için, kaçak avcılıkla mücadele de, dinamik ve kafes avcılığı ile mücadelede ve yine bir turizm şehri olan Arsuz’da tanıtım maksatlı olarak  gelen misafirlerin gezdirilmesinde çok amaçlı olarak kullanılacağını belirterek, büyük bir ihtiyacında bu sayede giderilmiş olduğunu ifade etti. 
Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan KARASAYAR yaptığı konuşmada Kaymakam SARI'ya ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini sunduğunu belirterek, kendisinin de bakanlık yetkilileri ile birkaç defa konu ile ilgili olarak görüştüğünü, bu şekilde gelen tüm talepleri elinden geldiği kadar Ankara'da yardımcı olma eğiliminde olduğunu ve olacağını ifade etti. 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet ANDİÇ ise teknenin bölgedeki balık popülasyonunun korunması adına ciddi hizmetler vereceğini belirtti. 
 
Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket takdim edildikten sonra misafirlere bir tekne turu yaptırıldı. 
Tekne gezisi sırasında ülkemizin marina ihtiyacı ve Gözcüler sahili için dalgakıran ihtiyacı ile denizcilik fakültesinin yapılması için önerilen yerler üzerine bir dizi görüş alışverişi yapıldı. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş