Skip Navigation Links

K.D.S. Şampiyonası İle Aslanköy Şenlendi!

Ringlerde Sporcular Dövüştü; Akpınar Coşturdu!

K.D.S. Şampiyonası İle Aslanköy Şenlendi!

Gündem   A+a-

 
Türkiye Karma Dövüş Sanatları Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslar arası K.D.S. Şampiyonası Mersin Aslanköy Yaylasında muhteşem bir şenlik ortamında gerçekleşti.
Kuralları ve organizasyonu Türk yakın dövüş sporcuları tarafından oluşturulan, müsabaka komutları tamamen Türkçe olan Karma Dövüş Sanatı sporcuları, merkezi Türkiye’de (Mersin) kurulan Federasyon tarafından ilk kez Uluslar arası düzeyde düzenlenen turnuva ile ringlerde boy gösterdi.
Kısa adı (K.D.S.) olan Karma Dövüş Sanatları Federasyonu tarafından yerel sponsorların desteğiyle ilk kez düzenlenen organizasyon Mersin ilinin Aslanköy yaylasında gerçekleşti.
Organizasyon, Mersin Aslanköy protokol üyeleri ve Federasyon yöneticilerinin yanı sıra Sporcular, Hakemler, Antrenörler ve halkın katılımıyla Mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyet meydanına gelindiğinde saygı duruşunun ardından İstiklal marşımız okundu. Federasyon Başkanı Bahattin Özdemir’in yaptığı açılış ve sunuş konuşmasının ardından müsabakalar başladı.
K.D.S.F. başkanı Bahattin Özdemir K.D.S. projesinin kendisine ait olduğunu belirterek hedefinin uluslar arası arenada bu Türk sporunu hak ettiği yere taşımak olduğunu söyledi. Başkan Özdemir turnuvaya ev sahipliği yapan Aslanköy muhtarı Hayrettin Koç Başta olmak üzere Aslanköy halkına ve mülki amirlerine, organizasyona katkı verenlere, katılımcılara, sporculara ve sponsorlara teşekkür ederek hoş geldiniz dedi.
Aslanköy Cumhuriyet meydanında gerçekleşen şampiyonada Türk sporcuların yanı sıra, Irak, İran ve Azerbaycan’lı sporcular ringe çıkarak kıyasıya dövüştü.  Adana, Mersin, Tarsus, Antalya ve Hatay bölgelerinden Milli hakemlerin görev yaptığı turnuvada İskenderun Hakem komitesi üyeleri Federasyon bölge temsilcisi Nebil Aşkar ile birlikte Mahmut Bekâr, Muhsin Karaca, İhsan Akpınar, Mehmet Çapar, Sabahattin Uygun ve Müfide Koç hakemlik yaptılar. Heyecanlı geçen organizasyon, yöre halkının yoğun ilgisiyle geç saatlere kadar şenlik ortamında devam etti.
Gün boyu devam eden müsabakalar sırasında nefes kesen sahneler yaşandı. Sporcuların hırsının yanı sıra oyun disiplini ve centilmenlik kurallarının uygulandığı dövüş müsabakaları izleyenlere heyecanlı ve zevkli anlar yaşattı.
Organizasyon hakem komitesinde yer alan milli hakemlerden yakın dövüş spor antrenörü bestekâr sanatçı İhsan Akpınar da zaman zaman müsabaka aralarında ringe çıkarak seslendirdiği şarkılarla organizasyona renk kattı. Başarılı sahne performansıyla müsabakaları izlemeye gelen protokol üyelerinin yanı sıra, sporcular ve Aslanköy halkı tarafından ilgi ve beğeniyle izlenen İhsan Akpınar hem yükselen heyecanı ve tansiyonu dengeledi hem de ortamı coşturdu.
İlk kez olmasına rağmen başarıyla gerçekleşen organizasyonda Aslanköy Muhtarı Hayrettin Koç, ev sahipliğini üstlendi.  Toroslar Jandarma bölük komutanı Yzb. Mahmut Eryiğit, Adana Cezaevi Komutanı Üstğm. Emin İpek, AP genel başkan yardımcısı Ali Karnak, siyasi partileri yerel yöneticileri, K.D.S. Irak, İran, Azerbaycan temsilcileri ve sporcuları ile çevre köylerden gelen muhtarlar ve kalabalık halk topluluğu hazır bulundular.
Geç saatlere kadar aynı ilgi ve heyecanla devam eden müsabakaların sonunda başarılı sporculara kupa ve madalyaları verildi. Görev alan Hakemlere, organizasyona Katkı sağlayanlara ve protokol üyelerine plaketleri takdim edildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet