Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay KAGİD’ten “Hatay Halkı Hakkını Arıyor” İmza Kampanyasına Destek

KAGİD Başkanı Rana Atalay, HBB’nin başlattığı “Hatay Halkı Hakkını Arıyor” imza kampanyasına destek verdi.

Hatay KAGİD’ten “Hatay Halkı Hakkını Arıyor”  İmza Kampanyasına Destek

Gündem   A+a-

 Hatay’ın 5. teşvik bölgesinde olması gerektiğini belirten KAGİD Başkanı Rana Atalay, HBB’nin başlattığı “Hatay Halkı Hakkını Arıyor” imza kampanyasına destek verdi.
 
 Hatay Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Rana Atalay açıklamasında şunları ifade etti: “Suriye’de yaşanan iç karışıklık son 6 yılda kentimizin ekonomisinde deprem etkisi yaratmıştır. Hatay’ın en önemli dış pazarı olan Ortadoğu’ya kapılar kapanmasıyla bu etki ilimizi daha da sarstı. İller Bankası’dan kişi başına düşen pay hesaplanırken Hatay nüfusu olan 1 milyon 555 bin kişiye göre pay verilmektedir. Ancak ilimizde 500 bine yakın Suriyeli’nin de yaşadığını göz önünde tuttuğumuzda nüfus 2 milyon kişiyi aşmaktadır. Hatay, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yüzde 17.70’lik işsizlik oranı ile 76. sırada yer almaktadır. Bu bağlamda ekonomik olarak zor günler geçiren Hatay’ın 4. teşvik bölgesinden, 5. teşvik bölgesine alınması gerekmektedir.
 
  Hatay 5. teşvik bölgesine geçerse her yıl 10 milyar dolar yatırım, yaklaşık 12 bin kişiye iş imkânı sağlanacaktır. Bu da işsizliğin yüzde 2 azalması, hane gelirinin yüzde 20 artması demek olur. Hatay Kadın Girişimciler Derneği olarak devletimizin bu çağrıya kayıtsız kalmayacağını düşünerek Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Hatay Halkı Hakkını Arıyor” imza kampanyasını destekliyor, kampanya sürecinde tam 500 bin imza verdiği söylenen halkımıza da teşekkür ediyoruz.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş