Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

5.Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Festivali’ne Destek

Yayladağı mahalle ve köylerinin katılımı ile geleneksel olarak düzenlenen; 5. Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Festivali renkli görüntülere sahne oldu

5.Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Festivali’ne Destek

Gündem   A+a-

 
Yayladağı mahalle ve köylerinin katılımı ile geleneksel olarak düzenlenen; 5. Ayışığı Yayla ve Yöresel Ürünler Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Konukların davul zurna ekibiyle karşılandığı festivalde, Payas Belediyesi’nin Türk Halk Müziği korosu, Mehteran takımı gerek gösterileri gerekse seslendirdikleri bestelerle gelenlerin milli ve manevi duygularını coşturdu.
 
Festivale katılan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, festivalde yaptığı konuşmada, Hatay tarihinde Fransız işgaline karşı, 19 yıl süren çete savaşlarında Yayladağı çetelerinin Payas çeteleriyle birlikte Payas’ı koruduklarını, Fransız ordusunuPayas’a sokmadıklarını anlattı. Başkan Altan konuşmasında “Konuşma yapmam için beni kürsüye davet eden, Yayladağlışair Zeynel Abidin Payas kardeşime sordum, soy adınızPayas, benim şehrim Payas dediğimde, cevap olarak Başkan’ım dedelerim Yayladağı’ndan Payas’a gitmişler yıllarca çete savaşlarına destek vermişler soy adımız bu nedenle Payas olmuş dedi. Değerli hemşerilerim tarihte dedelerimiz birlikteydi, bugün torunlar olarak bizler birlikteyiz. Allah birliğimizi kıyamete kadar daim etsin” dedi.

AÇIK ÇEK, COŞKUYLA ALKIŞLANDI

      5. Ayışığı Yayla Festivali programında mikrofon ile yapılan sürpriz duyuruda “değerli konuklar Yayladağı’nın büyük köylerinden Ayışığıköyümüze muhtarımız üç katlı misafir konağı yaptırdı, bir yıldır bu konağın içi boş, eşyalar ile donatılması için Yayladağı ve Antakya’daki zenginlerimiz ve bürokratlarımız ile görüşmeler yaptık. Bugün aramızda bulunan Payas Belediye Başkanımız Bekir Altan, 4 dönemdir sözünde durduğu için, 19 yıldır seçiliyor. Köy konağımızı donatması için Bekir Başkan’ımıza da rica edelim mi?” sorusu gelince “evet, evet” sesleri arasında alkışlar yükselince ayağa kalkan Başkan Bekir Altan “açık çek veriyorum, hayırlı olsun” sözü festivale katılanlar tarafındancoşkuyla alkışlandı.

UÇAN KÜNEFE YARIŞMASINDA, KÜNEFELER TAKLA ATTI

Festivale tüm katılanlara yöresel yemekler ikram edildi. Yayladağı’nın tanınmış şairleri Ali Parlak ve Zeynel Abidin Payas, festivale ev sahipliği yapan Ayışığı yöresiyle ilgili şiirlerini okudular.Emeği geçenlere plaket verilmesi, Yayladağı yemek yarışması, çocuklar arası ödüllü şiir yarışması, ödüllü sorular, ödüllü incir yeme yarışması ve çocuklar arası farklı yarışmalarla devam eden festivalde duygulu anlar yaşandı. Festivalde en büyük ilgiyi 5. defa düzenlenen “Uçan Künefe Yarışması” gördü. Yarışmacıların ellerindeki tepsilerde sıcak pişmiş künefeler, aynı anda gök yüzüne doğru savruldu. Uğur Arslan’ın havaya doğru savurduğu, 4 metre yüksekliğinde 2 takla atarak tepsiye düşen künefeyi gören konukların uzun süren alkışları ile muhteşem bir coşku yaşandı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş