Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kaldırım İşgaline İzin Verilmeyecek

Belen Zabıta “Denetimde”

Kaldırım İşgaline İzin Verilmeyecek

Gündem   A+a-

 
Belen merkezde bulunan esnafların kaldırım işgali nedeniyle, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yapılan denetlemede, kaldırım işgali yapan esnaflar uyarılarak, kaldırım işgallerine son verdi.
 
Belen Belediyesi Zabıta ekipleri, kaldırımları satış yaptıkları ürünleri sergileme amacıyla işgal ederek, yaya ulaşımını engelleyen işyerlerini denetledi. Periyodik uygulama yürüten zabıta ekipleri, ana cadde kaldırımları işgal eden işyeri sahiplerini uyarıp, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların geçişini zorlaştıran güzergahları, tezgah, masa, sandalye ve reklam tabelalarından arındırdı.
 
Belen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetlemede, Vatandaşların geçişini zorlaştıran, yapılan uyarıları dikkate almayan işyerlerine para ve kapatma cezası uygulanacağı belirten zabıta ekipleri. Kaldırım işgalinde ısrarcı olan işyerlerinin, yasalar çerçevesinde yaptırımlara maruz kalacağını bildirildi.
 
 
Kaldırım İşgaline İzin Verilmeyecek
 
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu yaptığı açıklamada, kaldırım işgali yaparak vatandaşlarımızın kaldırımlarda rahat yürüme hakkını elinden alan esnaflarımızı uyararak, gerekli tedbirleri aldığını ve kaldırım işgaline neden olan esnaflarımızın daha duyarlı davranarak, vatandaşlarımızın rahat bir ortamda alışveriş yapmalarına olanak sağlamalarını istedi.
 
Bu konuda sıfır tolerans ilkesiyle yola çıktıklarını dile getiren ve kaldırımların vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı olduğunu hatırlatan Başkan Vurucu “ Kaldırım işgaliyle ilgili yoğun şikayetler alıyoruz. Alış veriş eden vatandaşlarımız kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden Ana yolda yürümek zorunda kalıyorlar. Buda vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atarak, telafisi olmayan sonuçları doğurabiliyor.
 
Kaldırım işgali konusunda gerekli uyarıları yaptık ve bu günden sonra esnaflarımızın kaldırımları işgale etmeyerek, bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Lütfen kaldırım işgaline son verelim” İfadelerini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar