Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB 'Doğa İçin Buluşuyoruz' Etkinliğine Hazırlanıyor

HBB Hatay’ın sahillerine yuva yaparak yumurta bırakan deniz kaplumbağalarını denize uğurlamaya hazırlanıyor.

HBB 'Doğa İçin Buluşuyoruz' Etkinliğine Hazırlanıyor

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hatay’ın sahillerine yuva yaparak yumurta bırakan deniz kaplumbağalarını denize uğurlamaya hazırlanıyor. Mart ve Nisan aylarında kuma gömülen ve bu aylarda yumurtalardan çıkan yavruların denizle buluştuğu etkinlik Samandağ Hıdır Türbesi’nde toplanarak başlayacak.

HBB ÇEVRE KORUMA DAİRESİ BAŞKANLIĞININ ÇALIŞMALARIYLA YUVA SAYILARINDA BELİRGİN BİR ARTIŞ YAŞANDI

Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) cinsi deniz kaplumbağalarının Türkiye’de yumurta bıraktığı sayılı sahiller arasında bulunan Samandağ Sahili’nde yavru kaplumbağalar denizle buluşacak. Her yıl yaz sezonunun yedi aylık döneminde sahil ve denizlerde temizlik çalışması gerçekleştiren HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın hummalı çalışmalarıyla geçtiğimiz yıllarda Samandağ Sahili’ne yapılan yuva sayısında belirgin bir artış yaşanmıştı. 

AMAÇ, NESLİ TÜKENMEKTE OLAN DENİZ KAPLUMBAĞALARININ KORUNMASINA DİKKAT ÇEKMEK

Samandağ İlçesinde uzun yıllardır T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü adına koruma çalışmaları yürüten Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği ile HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı 3 yıldan beri deniz ve kumsal temizliğini düzenli bir şekilde yapmaktadır. Nesli tükenme tehlikesi bulunan Yeşil Deniz Kaplumbağasının korunmasına dikkat çekmek ve vatandaşlarda bu konuda duyarlılık yaratmak amacıyla HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Belediyesi ile Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneğinin ortak organize ettiği etkinliğe STK’lar da destek vermektedir.
19 Ağustos, saat 05.30’taki Samandağ Sahilindeki bu anlamlı ve özel ana tanıklık etmek isteyen tüm halkımızı bekliyoruz.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar