Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Er Meydanına Çıkacak Hakemlere Seminer Verildi

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, aba güreşinin bir dünya markası olması yolundaki çalışmalarına devam ediyor.

Er Meydanına Çıkacak Hakemlere Seminer Verildi

Spor   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  Hatay’ın spor şehri olarak tanınması ata sporumuz olarak bilinen aba güreşinin bir dünya markası olması yolundaki çalışmalarına devam ediyor.

ABA GÜREŞİ DÜNYA ŞAMPİYONASI 3 EYLÜL’DE HATAY’DA

Hatay Büyükşehir Belediye öncülüğünde 3 Eylül tarihinde 38 ülkenin katılımıyla 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Dünya Aba Güreşi Şampiyonası öncesi hakemlere HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde aba güreşi hareketleri ve teknikleri hakkında uygulamalı seminer verildi.

ÖZTEK, ABA GÜREŞİNİ DÜNYA’YA TANITMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Er meydanındaki maçlarda en ufak şaibeye yer vermemek amacıyla hakemleri aba güreşleri hakkında eğittiklerini belirten Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Öztek, “10 yıldır Aba güreşini, Uluslararası Aba Güreşi ismi ile Dünyaya duyurmayı başardık. 5000 yıllık tarihi olan Aba güreşini bir bölgeden tüm Dünyaya duyurmak için var gücümüzle çalışıyoruz bu konuda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerimiz sunuyoruz” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş