Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gelişim'de Yeni Radyoterapi Cihazıyla'Işın Tedavisi' Dönemi

Başkent Üniversitesi ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde, hastalara ışın tedavisi, yeni radyoterapi cihazıyla verilmeye başlandı.

Gelişim'de Yeni Radyoterapi Cihazıyla'Işın Tedavisi' Dönemi

Sağlık   A+a-

 Başkent Üniversitesi ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nin, radyoterapi hizmeti konusunda işbirliğinin hayata geçmesiyle birlikte hastalara ışın tedavisi, yeni radyoterapi cihazıyla verilmeye başlandı.
Yürütülen işbirliği çerçevesinde, yeni ekipman ve cihazlarla Özel İskenderun Gelişim Hastanesi bünyesinde hizmet sunmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Cem Önal, tecrübeli radyoterapi ekibiyle, modern radyoterapi uygulamalarına başladıklarını ve yenilenen radyoterapi cihazıyla birlikte, daha yüksek oranda tümör kontrolü sağlandığına dikkat çekti.
“Tecrübeli ekibimizle, modern radyoterapi hizmeti sunuyoruz”
Kanser tedavisinde yüksek teknolojiyi kullanmaya başladıklarını ifade eden Prof. Dr. Önal, “Hatay ilimizde uzun zamandan eksikliği bulunan kaliteli radyoterapi hizmeti, Başkent Üniversitesi ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi işbirliği ile yapılan projeyle hayata geçti. Şubat ayında başlatılan bu proje çerçevesinde, bölgemizde en yüksek teknolojiye sahip radyoterapi cihazı ve Başkent Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi’nin tecrübeli ekibi ile modern radyoterapi uygulamalarına başlandı. Özellikle İskenderun Gelişim Hastanesi’nin kurumsallığı ve ekibi ile Başkent Üniversitesi’nin tecrübesinin birleştiği bu projede; başta Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Saliha Ezgi Oymak ve ekibi, yoğun bir çalışma yürütülmektedir. Ayrıca Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi olarak deneyimli ekibimizle de, belirli günler İskenderun’da danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Diğer günlerde ise her iki merkez arasında hasta danışma ve tedavi planlarını değerlendirme konusunda devamlı iletişim halindeyiz. Bu merkezde tedavisi yapılamayan çok komplike tedavilerin planlaması ve düzenlemesi yapıldıktan sonra da, hastaların tedavilerini Adana Başkent Hastanesi’nde alması sağlanabilmektedir. Bu işbirliğindeki esas amaç, hastaların bilimsel kanıta dayalı en doğru tedaviyi en etkili şekilde almasını sağlamak ve hastaların oluşabilecek mağduriyetlerini azaltmaktır” açıklamasında bulundu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar