Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Renkli Beslenin ...

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağla Helvacı, renkli sebze ve meyvelerin vücuda ayrı ayrı fayda sağladığını açıkladı.

Renkli Beslenin ...

Sağlık   A+a-

 Bağışıklık sistemini güçlendirmek için renkli beslenmenin önemine dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağla Helvacı, renkli sebze ve meyvelerin vücuda ayrı ayrı fayda sağladığını açıkladı. 
Helvacı, “Sağlıklı beslenmenin temelinde renkli beslenmek de yatmaktadır. Renkli beslenmek, farklı vitamin ve mineral çeşitliliğidir. Bu da, bağışıklığımızın daha da artması demektir. Özellikle vücudumuzun ihtiyacı olan; A, C, B, E vitaminleri, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi mineralleri almanın en iyi yolu; mümkün olduğunca dengeli ve renkli beslenmektir. Aynı zamanda renkli beslenmek, farklı besin gruplarını da kapsayacağından; daha çok lif, posa alımıdır. Bu da mevcut hastalıkların veya olabilecek hastalıkların önüne geçecektir. Bir ana öğünümüzdeki tabakta çeşitli renkte gıdaları görmek, ilk olarak gözümüzü doyuracaktır ve beynimize ona göre sinyal gidecektir. Bu da iştahımızı daha iyi kontrol edebilmemizi sağlamaktadır” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş